Algemeen directeur Wilco van Schaik is druk bezig met de plannen voor het vernieuwde Goffertstadion en zoekt ondertussen naar een nieuwe hoofdsponsor voor komend seizoen. Ouwehands Dierenpark draagt het stokje na een jaar over.

"We zijn als het ware het shirt aan het verkopen. Denk aan twee rugsponsoren en een nieuwe hoofdsponsor", zei Van Schaik maandag tijdens de supportersavond. "We zijn begonnen aan de zoektocht naar een opvolger voor Ouwehands Dierenpark, die dat dit seizoen in de Jupiler League wilden doen. We maken als club stappen en dat proberen we ook op financieel gebied te doen."

NEC verkreeg in 2017 een koopoptie voor het stadion die uiterlijk eind 2019 moet worden gelicht. Voor die tijd is er nog veel te doen. "We zijn bezig met het bestemmingsplan voor het stadion. We gaan daar ons commentaar op geven en zowel intern als extern met mensen praten, zodat er een eisenpakket op tafel komt. We willen dat onze supporters en sponsoren beter gehuisvest worden en het aantal stoelen iets vergroten. Ook de ruimte om het stadion is belangrijk om er geld mee te verdienen. Denk dan bijvoorbeeld aan een hotel. Als dat allemaal bekend is, kunnen we investeerders zoeken."

Foto: Rob Koppers