NEC ontkent dat Syb van Ottele op korte termijn de overstap gaat maken naar SC Heerenveen. Volgens de Nijmeegse club is er geen sprake van een akkoord met de Friezen. Algemeen directeur Wilco van Schaik laat aan De Gelderlander weten dat zich geen enkele club heeft gemeld.

Omroep Gelderland en Voetbal International meldden vrijdag nog dat Heerenveen dicht bij een akkoord was met Van Ottele. Volgens Omroep Gelderland stapt de verdediger annex middenvelder al in de winter over. VI liet dat in het midden. Volgens het weekblad is Van Ottele bij Heerenveen in beeld voor de positie van centrale verdediger en ligt er voor hem een meerjarig contract klaar.

Als Van Ottele in de zomer pas de overstap maakt, is een akkoord met NEC niet nodig. Het contract van het talent loopt af. Volgens trainer Rogier Meijer deed NEC weken geleden al een aanbieding, maar daarop reageerde Van Ottele nog niet. “Er is interesse in Syb net als in andere spelers, maar er heeft zich nog geen enkele club bij ons gemeld”, zei Van Schaik tegen De Gelderlander.

Foto: Rob Koppers