NEC-directeur Wilco van Schaik is uitermate ontstemd over de uitspraken van Ron van Oijen, voorzitter van de Raad van Commissarissen van NEC, in De Gelderlander van vrijdag. Van Oijen zegt in een interview met de krant onder meer dat NEC weer terug wil nar de onderhandelingstafel voor de aankoop van het stadion.

Van Schaik uit zijn ontevredenheid in het RN7-radioprogramma De Ontbijtshow. Tegen presentator Gerry van Campen zegt hij dat Van Oijen nog even moet wennen aan perscontacten. "Van Oijen moet nog even goed in de gaten krijgen hoe het werkt in de voetballerij", zegt de directeur.

Niet alleen de uitspraken betreurt Van Schaik, ook de timing van het vraaggesprek met de krant vindt hij uiterst ongelukkig. Vanavond staat de topper in de Eerste Divisie op het spel tussen NEC en Go Ahead Eagles. Van Oijen doet onder meer uitspraken over de noodzaak om te promoveren en de inspanningen van investeerders. "Het is allemaal uiterst ongelukkig en dan gaan we het intern nog wel een keer goed over hebben", aldus Van Schaik.

Foto: Rob Koppers