De campagne van NEC om de seizoenkaarten te verlengen is in volle gang, maar ten opzichte van een jaar terug loopt dit minder hard. Bij de laatste berichtgeving op dinsdag 7 juni stond het aantal op 5.886: een jaar geleden rond deze tijd waren er al bijna 3.000 seizoenkaarten meer verkocht en was het stadion reeds uitverkocht. Algemeen directeur Wilco van Schaik vindt het lagere aantal nu een jaar verder niet gek en heeft goede hoop weer uitverkocht te raken.

“Ik maak me er geen zorgen over. Vorig seizoen was het zo’n hype, dat de rijen voor de deur stonden. Iedereen wilde erbij zijn.” Nu is de situatie niet te vergelijken. “Tot 10 juni zijn alle plaatsen gereserveerd, op 7 juni hebben we alweer 70% verkocht. Er zit geen druk op voor supporters. Vorig jaar wilde iedereen erbij zijn en waren mensen bang dat ze anders te laat zouden zijn. Nu heeft iedereen tot 10 juni de tijd om te verlengen. Ik denk dus ook dat er een hoop mensen op het eind gaan verlengen. Op 10 juni verwacht ik dat we op ongeveer 8000 verlengers zitten.” Verlengers, want alleen fans die afgelopen seizoen al een jaarkaart hadden hebben tot nu toe de kans gehad een nieuwe aan te schaffen.

“Dankbaar dat mensen de club blijven steunen”

NEC neemt na de verlengingsperiode als club tien dagen de tijd om alle wensen in kaart te brengen. “Misschien wil iemand naar een andere plek of graag met andere mensen zitten. Op 20 juni gaat de verkoop open voor de ruim 2000 wachtenden”, doelt Van Schaik op de wachtlijst die inmiddels serieuze aantallen aanneemt. “Mensen die op de wachtlijst staan krijgen eerst de kans om een nieuwe kaart aan te schaffen. Mochten er daarna kaarten over zijn, gaan die in de vrije verkoop.” Dat dat gebeurt is niet waarschijnlijk, aangezien het Goffertstadion slechts plek biedt aan 8.500 seizoenkaarthouders. Overige kaarten zijn voor (zaken)relaties, bezoekende fans en losse verkoop.

De algemeen directeur erkent wel dat de prijsstijgingen een rol kunnen spelen in het achterblijven van het aantal verlengde kaarten tot dusver. “Er zullen zeker mensen zijn die daar op afhaken. We hebben ook gezegd dat we respect hebben voor diegene die dat niet kan betalen of niet wil. We hebben een uitleg gegeven waarom. Alles wordt duurder. Dat speelt bij de consument, maar ook bij ons als club. De kosten van gas, water, energie en bijvoorbeeld de inkoop van het bier is allemaal extreem gestegen. Het zet best wel wat druk op de aanschaf van een seizoenkaart, dus mogen we ook heel dankbaar zijn als we hetzelfde aantal als vorig jaar halen. Dat mensen ook in deze moeilijke tijd de club blijven steunen.”

Foto: Rob Koppers