Marcel Boekhoorn was na de promotie van NEC euforisch en sprak over het linkerrijtje, maar volgens algemeen directeur Wilco van Schaik smijt de rijke investeerder er niet meteen een paar miljoen tegenaan. Boekhoorn gaat de Nijmeegse club meer structureel bijstaan.

Tegen Voetbal International legt Van Schaik uit dat Boekhoorn NEC voorafgaand aan een seizoen meer financiële zekerheid gaat bieden, in plaats van dat de club pas in augustus weet wat het budget wordt. “Het belangrijkste in het verhaal is de structuur”, vertelde de algemeen directeur. “Het moet simpeler. Er zijn bij NEC zo veel mensen die ergens hun plasje over moeten doen en willen meepraten.”

“Het moest anders”, vervolgde Van Schaik. “Dat heb ik ook tegen Marcel gezegd. Het was onbestuurbaar. Samen met de raad van commissarissen hebben we een structuur opgezet en die hebben we aan iedereen voorgelegd. Die gaat er komen. In de afgelopen twee jaar is het rustig geweest hier en dan zie je ook wat rust doet met een club. Marcel heeft gezegd: ‘Als er rust is en de structuur is aangepakt, dan wil ik structureel meehelpen.’ Dus niet het ene jaar wel en het andere jaar niet. Dat zorgt voor continuïteit.”

Toch gaan er voorlopig echt geen gouden bergen komen in De Goffert. “Marcel gaat er echt niet meteen vier of vijf miljoen inpompen. We moeten op hem kunnen leunen, dat hebben we als club echt nog nodig de komende twee à drie jaar. Marcel wil dat de club van de stad en van de supporters is. We gaan heus niet meteen voor de eerste acht komend seizoen. Onze doelstelling is gewoon handhaving.”

Foto: Rob Koppers