Algemeen directeur Wilco van Schaik is erg blij dat NEC en de gemeente Nijmegen akkoord zijn over de verkoop van het Goffertstadion. Zonder een renovatie lukt het NEC niet om de ambities te bewerkstelligen.

"NEC heeft al jaren de ambitie het stadion te moderniseren, zodat het stadion en de club nog jaren vooruit kunnen. In de huidige constructie is het voor ons als club niet haalbaar om de gewenste aanpassingen uit te voeren. Tot 2043 waren we nog gebonden aan deze afspraken. Nu hebben we de kans een nieuwe start als club te maken, in een moderner of zelfs nieuw stadion, waardoor ook onze inkomsten vergroot kunnen worden. En dat is heel belangrijk, ik denk een doorslaggevende stap. Het stadion was een dossier voor deze komende jaren dat bovenaan mijn lijst stond. Ik ben dus blij met deze eerste stap"

Zonder een moderner stadion kan NEC niet groeien, zegt Van Schaik. "Als dat niet gebeurt zullen we in Nijmegen vaker Jupiler League voetbal zien dan gewenst is. Ik ga er niet omheen draaien, want zo is het. Zonder nieuw stadion is NEC niet capabel te voldoen aan de ambities die er zijn richting het linker rijtje van de Eredivisie. En niet in staat zijn eigen broek op te houden, zonder hulp van buitenaf. Dus dit moet een doorslaggevende stap in de toekomst van NEC zijn. Hier is twee jaar keihard aan gewerkt door mijn voorganger en de RVC binnen onze club."

Foto: Rob Koppers