Wilco van Schaik is trots dat bouwbedrijf KlokGroep de komende twee seizoenen op de voorkant van het shirt van NEC staat. De algemeen directeur sloot een deal waarin ook een optie voor een extra seizoen is opgenomen. “We hebben hier heel hard aan gewerkt. Complimenten ook aan het commerciële team.”

Van Schaik legt tegen ForzaNEC uit hoe de deal tot stand is gekomen. “Toen we wisten dat De Klok Logistics zou gaan stoppen, dat wisten we vrij snel, zijn we bij elkaar gaan zitten. Zij hebben ons een seizoen geholpen en daar zijn we heel blij mee. We hadden als opvolger een aantal wenskandidaten. KlokGroep was hier nog nooit specifiek voor benaderd. Toen hebben we de stoute schoenen aangetrokken, zijn we naar het hoofdkantoor gegaan en hebben we onze plannen voorgelegd. Dat paste heel goed bij wat KlokGroep wil. Voetbal is onze prioriteit, maar daarnaast doen we nog veel meer. Dat sprak KlokGroep enorm aan.”

Het bouwbedrijf met het hoofdkantoor in Nijmegen is geen onbekende voor NEC. “KlokGroep is al jarenlang betrokken bij de club. Ze hebben een skybox waar ze al jaren komen. We waren ontzettend trots toen zij het verlossende woord spraken dat ze op ons shirt willen staan. Ook voor de lange termijn. We hebben nu niet een sponsor voor één jaar, maar voor twee plus mogelijk een jaar. Zeker in deze tijden. NEC heeft het heel moeilijk. We moeten flink de broekriem aantrekken komend seizoen. Dat KlokGroep juist nu, niet op het mooiste moment, wil instappen, voelt goed.”

Met een netto resultaat van 10,2 miljoen euro over 2018 gaat het KlokGroep behoorlijk voor de wind. “Ze doen het uitstekend, maar ook zij hebben een moeilijke periode doorgemaakt ten tijde van de economische crisis. Ze hebben heel diep moeten gaan en ze zijn eruit gekomen. Dat is misschien ook een voorbeeld. Zij zijn uit een crisis gekomen. NEC zit nu in een crisis en daar moeten we uitkomen. We kunnen veel van KlokGroep leren. Dit is een topbedrijf in Nijmegen en daar mag iedereen trots op zijn.”

NEC had ook wel een beetje behoefte aan goed nieuws na het teleurstellende einde van vorig seizoen. “Er zijn leukere periodes om bij een voetbalclub te werken. Dit is een stadsclub en een emotionele club. Dan zijn er ook fases waarin het niet meezit. Als je geen resultaat hebt gehaald, neemt de druk toe. We zijn intern wel rustig gebleven. We weten wat we moeten doen. We zijn hard bezig met het komende seizoen. Er gaan echt dingen veranderen.”

Trainer
Een nieuwe hoofdsponsor is natuurlijk fijn voor NEC, maar veel supporters vragen zich af wanneer de nieuwe trainer wordt gepresenteerd. Over ruim een week, op woensdag 26 juni, staat de eerste training namelijk al op het programma. Van Schaik zinspeelde erop dat er snel nieuws komt. “We gaan volgende week beginnen. Ik ga er in het weekend iets over vertellen. Wacht het af.”