Algemeen directeur Wilco van Schaik is geschrokken van de voorlopige conclusies van ingenieursbedrijf Royal HaskoningDHV. Daarnaast baalt Van Schaik er enorm van dat de periode vol onzekerheden met minimaal een aantal weken is verlengd doordat er een vervolgonderzoek opgestart moet worden. “Het is weer een klap in het gezicht van onze relaties en fans.

Uit het onderzoek blijkt onder anderen dat dat wat in het uitvak van Vitesse gebeurde op zondag 17 oktober ook elders in het stadion in een veel eerder stadium had kunnen gebeuren. “En dan had het misschien veel erger af kunnen lopen. Ik ben ontevreden over de onzekerheid waar we mee zitten, maar daar kan helemaal niemand wat aan doen.”

Naast de club zitten ook relaties en supporters in onzekerheid. “Het is ook een klap in hun gezicht. Wat we vandaag hebben gemeld, is eigenlijk niet zo heel veel. Daar balen we enorm van.” Van Schaik is weinig hoopvol op een snelle oplossing om toch fans te ontvangen. Clubs en met name gemeenten zijn niet happig op de komst van de Nijmeegse achterban. “Maar we gaan snel een onderzoek uitvoeren onder onze achterban, want we horen veel verschillende geluiden. De ene wil desnoods 4 uur in de auto zitten, de ander vindt 25 kilometer al te ver. We willen dit ook voor onszelf duidelijk in kaart brengen waarmee we eventuele keuzes kunnen maken, als we al een optie krijgen.”

Zaterdagavond zijn de fans wel weer welkom in de omloop van het Goffertstadion. “Dat is dan nog een lichtpuntje in deze donkere dagen, want ik heb afgelopen zondag intens genoten van wat er daar ontstond. De sfeer, de beleving: het was echt fantastisch. Hoe wij als NEC dan toch uit een benarde positie iets unieks kunnen ontwikkelen. Daar hoop ik komende periode ook weer op. We staan altijd weer op als we in de touwen hangen.”

Ook spelers en staf beaamden de woorden van Van Schaik zondag na afloop. “Toen ze na afloop binnenkwamen ging het eigenlijk amper meer over de wedstrijd, maar vooral hoe fantastisch het was dat de fans er toch iets moois van maakten. Dat voelde je ook aan de emotie en de energie van de spelers. Er was ook een oprechte dankbaarheid bij hun. Dit nadeel hebben we vorige week in ieder geval in een voordeel om kunnen zetten”, aldus Van Schaik.

Foto: Rob Koppers