Volgens Wilco van Schaik is er geen sprake van dat NEC per se van Joey van den Berg af probeert te komen. De 33-jarige middenvelder liet tegen De Stentor zijn ongenoegen blijken over zijn reserverol in de laatste twee duels van de voorbereiding. Van den Berg moest eerder ook zijn rugnummer 8 afstaan. De algemeen directeur van NEC zegt nu dat de verdediger annex middenvelder de staf moet overtuigen om aan spelen toe te komen.

"Joey is lid van onze selectie en speelde de afgelopen twee wedstrijden niet. Dat is een feit", begint Van Schaik in een schriftelijke reactie. "Als Joey zelf zinspeelt op een vertrek is dat voor zijn rekening. Ik heb hem daar sinds het begin van het seizoen niet over gesproken of gehoord. Als Joey dat vindt, zal hij mij vast komen opzoeken, zo is Joey wel. Ik ga ervan uit dat als er iets bij Joey speelt hij dit wel laat weten aan mij."

Volgens Van Schaik maakt Van den Berg tot nu toe juist een betere indruk dan vorig seizoen. "Joey heeft tot nu toe op trainingen en in de wedstrijden zich van de goede kant laten zien, dus daarover is geen klagen. Alleen hij speelt niet veel, daar baalt hij van. Op zijn leeftijd en met zijn ervaring is dat te begrijpen. Gelukkig maar, dat toont zijn motivatie. Het is echter aan elke speler, van welke leeftijd of met welke ervaring ook, de staf te overtuigen. De besten spelen, ook bij ons."

Van Schaik was afgelopen week te gast in de Jarda Podcast. Klik hieronder om de aflevering te beluisteren.

Foto: Rob Koppers