NEC ziet op het eerste oog geen geschikte alternatieve datum om de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam te spelen. De Rotterdamse club diende woensdag het verzoek bij de KNVB in om de wedstrijd van zondag 24 maart (12.15 uur) te laten verzetten.

Sparta geeft dat het waarschijnlijk ten minste vijf spelers moet missen tegen NEC vanwege interlandverplichtingen. "We hebben donderdagochtend overleg met de staf", verklaart Van Schaik tegen ForzaNEC.nl. "Ook wij hebben diverse oproepen gehad. We hebben naar de kalender gekeken mochten we naar andere data willen uitwijken, maar wij zien geen geschikte datum voor ons."

Eerder werd al besloten om ook volgend seizoen door te voetballen tijdens interlandperiodes. Van Schaik gaf in december al aan zich erbij neer te leggen en herhaalt dat nu. "Wij hebben dit eerder mee gemaakt en het moeten accepteren, dit is een keuze van het collectief in de Eerste Divisie geweest. Wij zien nu op het eerste oog geen geschikte alternatieve datum. Donderdag bespreken we het met onze technische mensen."

Lees ook:
NEC dreigt Druijf te moeten missen tegen Sparta

Foto: Rob Koppers