NEC en het Goffertstadion. Daar kan een heel boek over geschreven worden. De Nijmeegse Eredivisionist heeft een koopoptie, maar deze loopt in december van dit jaar af. De club wil het stadion graag verbouwen, maar daarvoor zal nog een hoop moeten gebeuren. Wilco van Schaik, de algemeen directeur van NEC, is in ieder geval hoopvol.

“Je hoeft niet alles wat je doet naar buiten te brengen”, begint Van Schaik tegenover RN7. “Voor de zomer gaan wij de gemeente informeren over hoe wij het zouden willen. Dan zullen wij na de zomer antwoorden krijgen, zodat er voor iedereen, ook voor de mensen in Nijmegen, meer duidelijk wordt.”

Ondanks dat het dus al een tijdje stil is rondom het stadiondossier, wordt er wel hard aan gewerkt. “We hebben tweewekelijks contact met de gemeente en KlokGroep, onze adviseur. We zijn druk bezig om ons voorstel goed in kaart te brengen en uit te rekenen. Dan willen we voor de zomer, zeg maar voor de vierdaagse, het plan hebben liggen. Daar wordt nu heel hard aan gewerkt.” De club verwacht dan in september of oktober antwoorden te ontvangen van de gemeente. Tegen die tijd zal er meer duidelijk worden.

2025

Vorig jaar maart kwam naar buiten dat NEC drie plannen had voor de verbouwing. Plan A (woontorens) en C (vogelnestje) kwamen het beste naar voren tijdens de participatie van de Nijmegenaren. Het doel was toen om in 2025 te beginnen. Is dat nog altijd haalbaar? “2025 zou haalbaar zijn, maar dat ligt eraan hoe we gaan beginnen. Ga je alles in één keer doen of gefaseerd? Het hangt ook af van wat wel en niet kan. Daarnaast is er natuurlijk een groot verschil tussen twee torentjes buiten het stadion bouwen of ‘het vogelnestje’ met de appartementen in het stadion.”

Foto: Orange Pictures