Algemeen directeur Wilco van Schaik is in een videoboodschap ingegaan op de huidige situatie rondom NEC. Daarin werd onder andere de stadiontest van VI besproken. Dat een bezoek aan de Goffert, volgens de test, slecht wordt gewaardeerd is een understatement.

“Vorige week hebben we een draai om onze oren gehad met het stadiononderzoek van VI. Natuurlijk is dat een enkeling die één keer per jaar naar het stadion komt en dan een reactie geeft. We moeten echter niet weglopen voor de feiten. Als je een vier krijgt ten opzichte van andere Eredivisieclubs doe je het niet goed”, doelt Van Schaik op het eindcijfer van VI voor een bezoek aan de Goffert.

“In de topsport is het zwart-wit. Of je doet het goed, of je doet het niet goed. Als je als eindcijfer een vier krijgt, en zelfs twee tweeën, doe je het niet goed. Dus we moeten hand in eigen boezem steken. Sommige dingen kunnen niet verbeterd worden, omdat we in een oud stadion zitten. Dat zullen we op de koop toe moeten nemen. Daar krijgen we een lage waardering voor, maar dit was te laag. Richting volgend seizoen gaan we met onze partners kijken waar we kunnen verbeteren. Natuurlijk is het wel mooi dat sfeer en uitstraling hoog beoordeeld worden. Sfeer die gecreëerd wordt door onze supporters, dat is uniek. We gaan hard werken om dat cijfer op te halen. Ook naar volgend jaar en in dit stadion.”

Van Schaik sprak in de video update verder ook nog over de 35 punten en dus handhaving van NEC, de discutabele beslissingen van de VAR en de contractopzegging van spelers. Kijk de hele update van van Schaik hieronder!

Foto: Rob Koppers