NEC wist zondagmiddag in de Gelderse derby niet te winnen van aartsrivaal Vitesse (0-1). Na afloop vierden de uitsupporters feest in het uitvak, totdat een deel van het uitvak instortte in de Goffert. Onder het uitvak stond een container die ervoor zorgde dat de mensenmassa uit Arnhem niet volledig naar beneden vielen en voorkwam daarmee erger. Wilco van Schaik, algemeen directeur van NEC, schrok zich een ongeluk en reageerde na afloop bij ESPN.

“Dit was mijn eerste derby. Ik kom net uit de commandoruimte en zo wil je een derby niet eindigen. We gaan zometeen met het personeel en wat mensen bij elkaar zitten. Het is ongekend dat het niet erger is afgelopen. Echt bizar. Het is ongekend. Er staat een container onder en die heeft het opgevangen. Ik stond er dichtbij. Dit is echt te bizar voor woorden. Het is een godswonder dat er niemand gewond is geraakt”, zegt Van Schaik.

“We zijn er echt heel erg van geschrokken. Er schiet gelijk van alles door je hoofd. Ik heb een leeftijd dat ik al meer van dit soort dingen ook vroeger al heb meegemaakt. Daar wordt je heel triest van en daar krijg je verder hele rare gevoelens van als je daarnaar staat te kijken. Ik ben zo blij dat die mensen allemaal ongedeerd zijn”, sluit Van Schaik af.

Foto: Rob Koppers