Zonder er veel reuring aan te geven, presenteerde NEC door middel van een kort persbericht haar nieuwe td. De jarenlange zoektocht werd echter wél luid bezongen door algemeen directeur Wilco van Schaik op de eigen website.

Al ruim twee jaar stond Van Schaik alleen aan het Nijmeegse roer. De eisen voor een technisch directeur waren dan ook niet mals. Van Schaik liet eerder weten dat er weinig mensen in aanmerking komen voor die positie in Nijmegen. ‘Ik waardeer zijn kennis, zijn netwerk, zijn mening en visie op voetbal en op een voetbalorganisatie. Ted heeft bewezen met de druk van ambities te kunnen omgaan. Hij heeft niet bij de makkelijkste clubs met de minste ambities gewerkt, vandaar dat hij daar gewend is mee om te gaan.’, aldus Van Schaik die inmiddels uit ervaring spreekt.

We moeten niet verwachten dat Van Leeuwen zich alleen op het eerste elftal gaat richten. De td, die bekend staat om het halen van exotische talenten, krijgt één focus en dat is het eerste elftal. In de ogen van Van Schaik zijn er namelijk al grote stappen gezet in de jeugdopleiding: ‘Hij (Ted van Leeuwen, red.) past met zijn ervaring bij de jonge ambitieuze mensen die de afgelopen jaren zo hard hebben gewerkt aan het technisch fundament dat er nu ligt in de academie en rond het eerste elftal. Het eerste elftal en de ambitie die daar ligt zal zijn focusgebied worden. Met Ted kunnen we de volgende stap zetten in onze ambities. Ik ben blij met zijn komst”. 

Ook Ron van Oijen, als voorzitter van de Raad van Commissarissen verantwoordelijk voor de aanstelling van een directeur, is in zijn nopjes: ‘Wij zijn blij de functie te hebben vervuld, want het is altijd de visie geweest van de RvC om deze functie bezet te hebben. We hebben nu een tweehoofdige directie waar we de toekomst mee in kunnen om onze doelstellingen te gaan verwezenlijken. Dat is niet alleen in de komende jaren promotie naar de Eredivisie bewerkstelligen, maar ook langdurige handhaving in de Eredivisie’.