NEC stelde dinsdag Rogier Meijer aan als nieuwe hoofdtrainer. Algemeen directeur Wilco van Schaik heeft er geen geheim van gemaakt dat Meijer de enige kandidaat voor de positie was en legt in gesprek met ForzaNEC de keuze uit. Ook vertelt Van Schaik over het technisch beleid.

"Vanaf het begin zijn we er duidelijk in geweest dat Rogier de enige kandidaat was", zei Van Schaik. "We kennen Rogier vanuit de academie, waar hij heeft samengewerkt met Iddo Roscher. Hij past ideaal in onze visie. Vorig seizoen keek hij al even mee en toen hadden we al drie trainers, vandaar dat we voor het driemanschap kozen. Vanuit ons was er wel een duidelijke leerlijn voor hem om een jaar gedeeltelijk hoofdtrainer te zijn. Hij heeft nu al bijna anderhalf jaar ervaring, kent de druk van werken in de Eerste Divisie en bij NEC, kennen zijn werkwijze en hij past in de clubcultuur."

Modern
In zijn tijd bij NEC onder 19 waren er al positieve geluiden te horen over de trainingsmethoden van Meijer. "Rogier is een moderne trainer. De KNVB is in de opleiding ook op zoek naar jonge en ambitieuze trainers. Dat is niet alleen maar met de laptop, maar ook openstaan voor bepaalde speelwijzes. Moderne trainers hebben een bepaalde intensiteit. Ze zijn continu aanwezig, ook op de training. Soms worden spelers daar weleens gek van. Dat heb ik met Erik ten Hag ook meegemaakt bij FC Utrecht. Dan kwamen spelers soms klagen, maar op een gegeven moment voelden ze dat ze beter werden. Daar moet je doorheen. Moderne trainers letten op details en overal zit een plan en een idee achter."