Een groot aantal spelers dat vorig seizoen onder contract stond bij NEC, vertrekt definitief bij NEC. Dat bevestigt algemeen directeur Wilco van Schaik. Dat gaat onder meer over vaste waarden als Mart Dijkstra en Josef Kvida.

Tom van de Looi, Jellert van Landschoot en Zian Flemming waren gehuurd en keren terug naar FC Groningen, Club Brugge en PEC Zwolle. Op de Belg had NEC een optie tot koop, maar die wordt dus niet gelicht. Nadat Randy Wolters al bekend maakte dat hij vertrok bij NEC, lijken ook Norbert Alblas, Bas Kuipers, Josef Kvida, Mart Dijkstra, Frank Sturing en Souffian El Karouani geen toekomst meer te hebben bij NEC.

Van Schaik legt uit dat door de coronacrisis het niet mogelijk is om met deze spelers in gesprek te gaan. "We moeten sowieso een bezuinigingsslag maken en dat moest extra door Corona. Daardoor zijn we niet in staat geweest om welke optie dan ook te lichten. Tot op de dag van vandaag zijn we nog met niemand in gesprek. We hadden een plan om zes, zeven nieuwe spelers aan te trekken, daarvan zouden er twee zijn in bovenstaande rijtje die hun contract zouden verlengen. Dat kunnen we ons niet meer veroorloven nu."