Wilco van Schaik is bereid om een deel van zijn salaris in te leveren en verwacht bovendien dat spelers, staf en kantoorpersoneel hem zullen volgen. Dat zegt de algemeen directeur van NEC in de Q&A met de OSRN, waar ook RvC-voorzitter Ron van Oijen aanwezig was. 

"We hebben de steun nodig van alle partijen. We moeten in gesprek met de achterban, de gemeente, de overheid, we zullen zelf dingen moeten doen. Als club zijn we druk bezig met een loonoffer", aldus Van Schaik tegenover Fons de Poel, die de Q&A begeleidde en vroeg of hij ertoe bereid was. "Ja, natuurlijk."

"Uiteindelijk gaat het om de club", vervolgt hij. "We hebben dat ook bij spelers, trainers en kantoorpersoneel neergelegd deze week. Het kantoorpersoneel is niét verplicht. Ik denk dat wij er volgende week uit gaan komen, dat echt iedereen een offer gaat doen. Pas als je dat doet, mag je ook wat vragen van supporters, businessclub leden en gemeenten."

In diezelfde Q&A gaat Van Schaik in op de financiële cijfers sinds de uitbraak van het coronavirus. Op de vraag wat nog een jaar lang spelen zonder publiek zou betekenen, geeft Van Schaik te kennen dat de club bijna drie miljoen euro misloopt. "Met het abrupte einde van de competitie zijn we tussen de 5 en 8 ton misgelopen. Per half jaar komt daar een miljoen euro bij, dus als we pas in bijvoorbeeld januari onze fans weer mogen verwelkomen, missen we een kleine twee miljoen euro."