Wilco van Schaik heeft zich bij ESPN uitgesproken over het opwachten van de spelersbus vrijdagavond, na afloop van Heracles – NEC. De algemeen directeur van NEC begrijpt de woede die heerst bij de aanhang na de beroerde seizoensstart in Nijmegen. Van Schaik geeft ook aan dat de club zich nog gaat roeren op de transfermarkt.

Vrijdagavond werden de NEC-spelers niet bepaald warm onthaald bij thuiskomst in Nijmegen. Na de 2-1 nederlaag tegen promovendus Heracles Almelo staat de equipe van Rogier Meijer na twee duels nog altijd met lege handen. Reden voor een deel van de supporters om verhaal te gaan halen bij het stadion. Hier stonden Lasse Schöne, Bram Nuytinck en technisch directeur Carlos Aalbers de fans te woord.

Onvrede

Volgens Van Schaik komt de onvrede onder meer voort uit de slechte afloop van het vorige seizoen. “Zij (de NEC-supporters, red.) voelen ook het einde van vorig seizoen nog. Dat mag ook, want dat was niet goed”. NEC sloot voetbaljaargang 2022/23 af met slechts vijf punten uit de laatste acht duels. “Voetbal is emotie en dat mag op momenten echt geuit worden”, aldus Van Schaik, die vervolgens de Nijmeegse supporters becomplimenteerd op de manier waarop de emoties werden geuit. “Gisteren (vrijdagavond, red.) ging dat in een normale en nette sfeer. Zo lang er geen agressie of handgemeen aan te pas komt is er altijd ruimte voor de dialoog.”

Geen doelstelling

De competitie is pas net op gang gekomen, maar inmiddels mag de conclusie voorzichtig getrokken worden dat NEC niet klaar was voor de seizoenstart. Van Schaik wijdt dit aan het grote aantal vertrokken spelers. “We wisten dat we een gebrekkige voorbereiding hadden na het vertrek van een kleine vijftien spelers. We zijn nog niet klaar op de transfermarkt.” Een doelstelling durft Van Schaik nog niet op te stellen. “Op 1 september (direct na het sluiten van de transfermarkt, red.) kunnen we pas een oordeel geven over de selectie en seizoensverwachtingen uitspreken.

Foto: Rob Koppers