Algemeen directeur Wilco van Schaik is naar eigen zeggen ‘enorm trots’ op de overstap van Anthony Musaba naar AS Monaco, waar de 19-jarige vleugelspeler vrijdagmiddag zijn handtekening zette onder een contract dat hem voor vijf seizoenen aan de club verbindt. 

"De afgelopen jaren hebben meerdere jeugdspelers deze weg bewandeld en met Anthony volgt nu wederom een veelbelovend jeugdexponent. Deze transfer is een bevestiging voor de weg die we zijn ingeslagen omtrent ons beleid. We hebben bewust gekozen voor het opleiden en talentontwikkeling binnen NEC. Dit is een mooi compliment aan iedereen die elke dag, al jarenlang, hard en gedreven werkt zodat zulke miljoenentransfers kunnen plaatsvinden", aldus Van Schaik op de clubwebsite. 

"Aan de andere kant gaan we Anthony, met zijn specifieke kwaliteiten, missen binnen onze spelersselectie. Anthony is een voorbeeld voor de aankomende talenten dat je door middel van hard werken, in jezelf investeren en prestaties leveren veel kan bereiken bij NEC. Daarnaast draagt hij met deze transfer ook bij aan het investeren binnen onze spelersgroep. Waar we eerst de mogelijkheid hadden tot het aantrekken van vier of vijf versterkingen, kunnen we nu waarschijnlijk voor minimaal één extra versterking gaan", is Van Schaik positief gestemd over de toekomst. 

Foto: Rob Koppers