Algemeen directeur Wilco van Schaik zag NEC zaterdag directe promotie mislopen in de Jupiler League. De Nijmegenaren speelden gelijk bij FC Dordrecht (3-3), Fortuna Sittard won van Jong PSV (1-0). Tegenover de NOS reageerde de directeur op de situatie.

"In te veel wedstrijden hebben we onnodig verloren of punten verspeeld. Vooral in uitwedstrijden hebben we veel moeite gehad. Dat is een proces dat steeds terugkeert en ook nog niet is omgekeerd."

De directeur vindt niet dat er nog voor het begin van de play-offs moet worden ingegrepen. "We evalueren elke dag wat er gebeurt. We moeten ons nu oprichten. In de play-offs gaan andere krachten spelen, we hebben weer een kans. Diep ademhalen en door."

NEC koos er in de winterstop voor om Pepijn Lijnders aan te stellen als nieuwe hoofdtrainer. Een gok? Dat vindt Van Schaik niet. "We hebben geprobeerd een stap verder te zetten en de staf completer te maken. Het was geen gok, dat zou niet goed zijn geweest. Het was een bewuste keuze om een stap vooruit te maken. Natuurlijk blijven we kritisch op onszelf. Niet alleen hierop, maar op het hele seizoen. Dit is één facet."

Foto: Rob Koppers