NEC stapte woensdagavond wat geflatteerd met een ruime nederlaag van het veld. Bart van Rooij baalde van de verliespartij, maar zag ook positieve dingen op het veld tegen FC Utrecht.

Van Rooij baalt ervan hoe NEC op achterstand kwam: “We begonnen goed aan de wedstrijd, zeker aan de bal. Alleen is het gewoon zonde dat je die 0-1 tegen krijgt. We kwamen daar bepaalde afspraken niet na. Er had iemand uit moeten stappen richting de zestien en dat gebeurde niet. Een dure les voor ons helaas.” De verdediger van NEC zag daarna hoe lastig het werd om er bij dit Utrecht doorheen te snijden: ” Na zo’n vroege goal wist ik dat het erg moeilijk zou worden tegen deze ploeg. Ze kunnen verdedigend heel goed compact staan. En wat ons betreft, verdedigend hebben we niet eens zoveel kansen weggegeven vandaag buiten een paar uitbraken, maar toch hebben we met 0-3 verloren. Zij waren erg effectief.”

Eigen veldspel

“Ik zie dat ons veldspel steeds beter wordt. We worden aan de bal steeds beter en ik zie ons team groeien sinds het begin van het seizoen. De eerste 75 meter van het veld gaan goed, alleen in die laatste 25 meter moet het beter. Daar moeten we echt nog aan werken”, aldus Bart van Rooij. Deze nederlaag betekende de tweede van het seizoen voor NEC en daarbij ook dat de ongeslagen reeks van vier wedstrijden werd beëindigd. “Je kan natuurlijk verliezen Utrecht, alleen de manier waarop is een beetje jammer. De sfeer was wel geweldig in het stadion. Ze probeerden ons nog naar voren te schreeuwen in de tweede helft, maar er zat niet meer in”, zo besluit de rechtsback.

Komende wedstrijden

Bart van Rooij speelt zaterdag met NEC in De Kuip tegen Feyenoord en na de interlandbreak staat de Gelderse derby op de planning voor de Nijmegenaren. “Ik kijk er naar uit. Dat zijn hele mooie potjes. De Kuip is een prachtig stadion. En natuurlijk tegen Vitesse hier ook. Er kwam vandaag al een hoop kabaal van de tribunes, laat staan tegen Vitesse.”

Foto; Rob Koppers