Bart van Rooij miste tot vorige week geen enkele wedstrijd in de Eredivisie, maar tegen SC Cambuur moest de rechtsachter ziek thuis blijven. Daar zag hij zijn ploeg de overwinning pakken. Van Rooij keek echter wel met veel spanning naar de ontmoeting tegen de Leeuwarders, want hij zag hoe moeilijk zijn team het had.

“Het was een pijnlijke keuze om thuis te blijven, gezien het feit dat ik tot dusver iedere wedstrijd gespeeld had. Ik was gewoon niet top fit en dan kun je het team benadelen, dus kon ik beter thuisblijven. Uiteindelijk heeft het goed uitgepakt door Ilias (Bronkhorst red.) op te stellen.” De back vond dat zijn vervanger de rol goed heeft ingevuld. “Hij had het in het begin moeilijk. Met de gele kaart moest hij wel uitkijken, maar hij heeft zich goed staande gehouden. Ik denk dat we als team blij moeten zijn met zo’n brede selectie.”

Moeilijke overwinning op Cambuur

De back vond het een stuk spannender om zijn team op de tv te volgen. “Je leeft zoveel mee met het team en je ziet dat je teamgenoten het dan moeilijk hebben. Gelukkig had ik wel de kracht om van de bank te springen, toen Vet de bal binnen schoot. Op dat moment zie je dat het een echte vechtwedstrijd wordt en dat beide teams slordig aan de bal waren. Dat maakt het in dat soort wedstrijden er niet beter op. Je moet het dan achterin dicht houden en hopen dat die bal voorin goed valt en dat gebeurde, echt extra lekker!”

Door de overwinning op Cambuur zag Van Rooij het team de doelstelling van dit seizoen behalen en is duidelijk over de laatste wedstrijden van het seizoen. “Het was een enorme opluchting, maar we zijn zeker nog niet klaar. We hebben allemaal ambities en willen zo hoog mogelijk eindigen als team. Het wordt een lastig programma als je gaat vergelijken met de concurrenten, maar wij spelen nog mooie wedstrijden in een volle Goffert.”

‘Scoor een boek’

Afgelopen week maakte Van Rooij een bijzonder uitstapje naar basisschool De Wingerd in Lindenholt. Het bezoek is onderdeel van de leeswedstrijd ‘Scoor een boek’ en zo las de rechtsback een boek voor aan een grote groep kinderen. “Het was leuk om te doen. Het is even anders dan uit je hoofd lezen, nu moest ik dit doen voor honderd kinderen.” Na het voorlezen mochten de kinderen nog wat vragen stellen en het blijkt dat Van Rooij zelf ook boeken leest. “Ik lees naast het voetballen veel in verschillende boeken. Momenteel heb ik inderdaad Harry Potter op mijn nachtkastje liggen”, dat was wat Van Rooij afgelopen dinsdag prijsgaf aan de kinderen van De Wingerd.

Foto: Rob Koppers