Bart van Rooij zal zaterdag hopen op een betere wedstrijd dan eerder dit seizoen tegen Ajax. Met een 5-0 achterstand, waaronder een eigen goal, na nog geen veertig minuten kan het eigenlijk ook niet veel slechter gaan. Inmiddels staat er natuurlijk ook een ander NEC, dan eerder dit seizoen en hoopt de back op revanche.

“Het was een pijnlijk begin van het seizoen. Uiteindelijk moet je toch ergens beginnen en met Ajax heb je dan meteen de ergste gehad. Zaterdag hopen we ons te revancheren. Ik schrik niet meer wakker van die wedstrijd. Het was natuurlijk verschrikkelijk, maar ik heb toen als liefhebber wel genoten van de Arena en de sfeer daar. We zullen zien hoe het morgen gaat.” Er valt ook niet te ontkennen dat Ajax ook niet de beste vorm van het seizoen te pakken heeft. Er werd bijvoorbeeld met moeite gewonnen van Cambuur en Sparta. “Je ziet dat ze het moeilijker hebben en wellicht lukt het in de Goffert wel zaterdag.”

Waar topclubs het meestal lastig hebben in de Goffert, presteert NEC dit jaar zwaar ondermaats in eigen huis. Uit veertien thuiswedstrijden werden maar elf punten behaald. “We hebben te weinig punten in huis gepakt, dus dat is pijnlijk”, erkent ook Van Rooij. De directe tegenstander van de back is Dusan Tadic. De Servische aanvoerder van Ajax heeft specifieke kwaliteiten die Van Rooij goed heeft bestudeerd. “Tadic geeft graag voor met links en wil je graag vastpakken. Over dat soort dingen heb je het wel met trainers. Daar heb ik het zelfs ook over gehad met Wilfried (Bony, red.), want die speelt ook graag zo.”

De komende tegenstanders van NEC zijn niet niks met, naast Ajax, ook nog wedstrijden tegen FC Utrecht en PSV. “Het kan nog een mooi einde worden. Het zou leuk zijn als we nog kunnen gaan stunten.” Die stunts heeft NEC ook nodig om nog de play-offs te behalen. “Je denkt er nog wel aan, want het is nog steeds binnen bereik. Het wordt wel lastig, maar het geloof is er nog”, besluit Van Rooij.

Foto: Orange Pictures