NEC speelde zaterdagavond met 1-1 gelijk tegen sc Heerenveen. Na afloop sprak ForzaNEC met rechtsback Bart van Rooij over de wedstrijd.

NEC begon als sterkere ploeg aan de wedstrijd. ”Het eerste half uur waren wij eigenlijk gewoon sterk aan de bal en dan zie je dat je ook grip hebt op de wedstrijd. Daarna wordt het iets slordiger en ga je wat meer de lange bal zoeken terwijl het eigenlijk niet nodig is. Je hebt alles onder controle, dat is een beetje het ongeduldige van ons. Dus dat is een punt voor de volgende keer, gewoon rustig blijven en dan komen die kansen wel als we over de grond blijven spelen”, aldus de 20-jarige verdediger.

”In de tweede helft maak je dan die 1-0, dat is super lekker om thuis 1-0 voor te staan. Dan heb je eigenlijk nog steeds wel de controle. Zij komen wel iets vaker naar onze goal en dan staan wij soms niet helemaal goed in de restorganisatie, waar ze toch wat kansjes creëeren. Dan is het vervelend dat die 1-1 zo valt. Je hebt nog kansen gehad dat ‘ie er net niet in wilde en dat is jammer. Maar over het algemeen zijn we denk ik wel teleurgesteld met één puntje.”

Er was in de slotfase een terugspeelbal van Van Rooij op Mattijs Branderhorst waardoor Henk Veerman bijna kon scoren. ”De bal was in de voeten bij Tissoe (Mattijs Branderhorst), alleen de bal was aan de korte kant waardoor hij hem niet goed kon verwerken. Dat was een slechte bal van mij met links. Dat proberen we de volgende keer gewoon beter te doen.”

Komende week speelt NEC niet en daarna wacht een uitwedstrijd tegen AZ in Alkmaar. ”Nu is het even wat gas eraf en dan spelen we een oefenwedstrijd tegen Feyenoord-uit. Dan gaan we ons gewoon voorbereiden op de volgende wedstrijd. We zijn zeker tevreden met het resultaat, alleen het zegt ook wel iets over onze groep dat we niet tevreden zijn met een gelijkspel tegen Heerenveen. Misschien zeg je van te voren een gelijkspel tegen Heerenveen thuis is een aardig resultaat voor een promovendus. Alleen ik denk dat er zoveel wilskracht in de groep zit en we willen altijd beter. Dan balen we gewoon van een gelijkspel thuis en dat is denk ik iets waar we trots op kunnen zijn als groep”, sluit de rechtsback af.

Foto: Rob Koppers