NEC speelde zaterdag met 1-1 gelijk tegen RKC Waalwijk. Door een late treffer van Jonathan Okita sleepte de thuisploeg er nog een gelijkspel uit. ForzaNEC sprak na afloop met Bart van Rooij.

”Als jij in de 85e minuut nog 0-1 achterstaat, dan is 1-1 natuurlijk fijn”, begint Van Rooij tegenover ForzaNEC. ”Alleen gezien het spelbeeld, we hadden veel meer de bal en dan kom je op een knullige manier achter. Je doet het eigenlijk heel goed, je laat hen niet in hun spel komen. Je verovert snel de bal terug, je probeert aanvallen op te zetten maar je creëert niet heel veel. Maar het is toch lekkerder als je de hele tijd de bal hebt, dan dat je er achteraan moet rennen. Dat deden we goed de eerste helft.”

”In de tweede helft zie je dat het iets onrustiger wordt en probeer je iets opportunistischer te spelen. Dan ben ik wel heel blij dat nog de 1-1 valt.” Jonathan Okita was in de slotfase ook nog dichtbij een tweede treffer. ”Je hoopt altijd op meer en je kreeg ook nog de kansen. Dan is het enorm jammer dat de winnende niet nog valt.”

Rogier Meijer wijzigde in de tweede helft de formatie, van 5-2-3 naar 4-3-3 door Rodrigo Guth te vervangen door Ali Akman. ”In de eerste helft doe je het heel goed tot aan de zestien en daar heb je de afgelopen weken ook op getraind dus dat is fijn om te zien. Nu is het volgende stapje om ook in de eindfase doortastender te zijn. Dat is iets voor de volgende wedstrijd.”

”Ik vond het nu lekker om hoog druk te zetten in de volle Goffert, hoger op het veld. Het zou lekker zijn als we iets vaker sneller het spel kunnen verleggen, dan krijg je iets meer ruimte aan de rechterkant waardoor je vaker tot een actie of voorzet kan komen.”

Volgende week staat de derby tegen Vitesse op het programma in het Gelredome. ”Natuurlijk heb ik daar zin in. Als je een NEC’er vraagt of hij zin heeft in een derby, zegt hij altijd ja”, sluit de rechtsback af.

Foto: Rob Koppers