Vrijdagavond won NEC zonder ook maar een moment in de problemen te zijn gekomen met 2-0 van OFI Kreta. Rechtsback Van Rooij zag zijn team domineren, en was van mening dat de score hoger uit had moeten vallen. Van Rooij is erg tevreden over hoe zijn er verdedigend voorstond, maar ziet ook nog wel wat verbeterpuntjes.

“Verdedigend geeft je vanavond totaal niks weg, maar ben je wat nauwkeuriger in de passing, dan win je vanavond gewoon met 4-0. Als je kijkt naar vorige week, in de wedstrijd tegen Heracles Almelo, zag je dat voor Heracles het balbezit had en wij wat meer verdedigend stonden. Als je kijkt naar vanavond, hebben we geen moment de controle verloren, dat was vorige week wel anders.”

NEC speelde tegen het Griekse OFI Kreta met erg hoge druk. Dat is niet een hele wedstrijd vol te houden, vindt ook Van Rooij. “Dan word het een kwestie van momenten herkennen. Dat ligt natuurlijk aan de tegenstander, zeker als zij beter zijn aan de bal. Dan zal je wat vaker in moeten zakken. Maar ik denk dat we prima in staat zijn om dat te kunnen.”

Met de komst van Illias Bronkhorst heeft Van Rooij voor de rechtsbackpositie er een concurrent bijgekregen, maar de kleine back is niet bang zijn plek te verliezen. “Concurrentie is goed en houdt me scherp, maar ik ga er wel van uit dat ik tegen Ajax zal starten. Laat ik het tegen Ajax maar houden op een 1-1, dan ben ik heel tevreden!”

Foto: Rob Koppers