Zaterdagochtend stond de laatste training op het programma in aanloop naar de derby tegen Vitesse. Zo’n 1500 fans waren aanwezig om de spelersgroep te steunen richting de clash met de Arnhemmers. “Een prachtige sfeeractie”, ging daar volgens Bart van Rooij aan vooraf.

“Het vuurwerk vind ik altijd al prachtig, maar het spandoek was ook geweldig”, begint de rechtsback. “De sfeer en spanning rondom deze wedstrijd. Dat is waarom ik voetballer ben geworden.” Al ging er de afgelopen week een redelijke ‘normale’ voorbereiding aan vooraf. “Je benadert het als iedere normale wedstrijd, maar voor mij is het net iets extra’s. Natuurlijk speel je morgen meer met het mes tussen de tanden en leg je een gezonde rivaliteit op de mat.”

Sinds de promotie naar de Eredivisie is er nog niet gewonnen van Vitesse. In de voorgaande vier duels met de Arnhemmers werd er maar één punt gepakt. Supporters vinden dan ook dat het tijd is om te winnen. “Vitesse zit in een mindere fase nu. Ze hebben ook niet heel veel doelpunten gemaakt. Je zou zeggen dat NEC de favoriet is, maar een derby is altijd anders. We moeten ons niet gek laten maken en ons eigen spelletje spelen. In de vorige edities stonden wij misschien teveel onder stroom door de agressieve speelstijl van Vitesse waardoor we anders gingen voetballen. Aan ons om dat zondag niet te laten zien. Een derby spelen blijft altijd mooi en speciaal. Ik hoop dat het nooit went, maar daar ga ik ook niet van uit”, sluit een zelfverzekerde Van Rooij af.

Foto: Rob Koppers/Orange Pictures