Morad El Haddouti (links) en Bart van Rooij (rechts) reisden woensdagmiddag voor het eerst mee met NEC op trainingskamp. De jongelingen spelen hun wedstrijden respectievelijk bij O19 en de beloften, maar trainen ook geregeld mee met de eerste selectie. De jongens zijn verheugd dat ze nu aan de Spaanse kust zitten.

In Estepona wordt de selectie wel flink aan het werk gezet. “We stonden vanochtend om half zeven op, want we begonnen om zeven uur met een opstarttraining onder leiding van de nieuwe fysiektrainer, Michael Lindeman. Daarna hebben we ruim twee uur getraind met een conditietest tussendoor en vanmiddag hebben we ook nog een uur op het veld gestaan. Het was een zware dag”, aldus de 17-jarige van Rooij.

Voor zowel Van Rooij als El Haddouti is dit het eerste trainingskamp in Spanje. Laatstgenoemde kreeg het pas twee dagen voor vertrek te horen. “Ik moest me mentaal nog snel voorbereiden”, aldus El Haddouti. Van Rooij voegt toe. “Fysiek is hij toch al topfit, daar heeft hij geen voorbereiding voor nodig.”

Goaltjesdief
El Haddouti speelt bij voorkeur op de rechterflank en scoort met regelmaat. Hij is een technische speler en kan gemakkelijk een tegenstander passeren. “Het is absoluut geen pretje om tegenover Morad te staan”, moet Van Rooij als verdediger bekennen. Dat blijkt ook wel uit de statistieken. De Nijmegenaar speelde zes wedstrijden voor Jong NEC en trof daarin vijfmaal doel. Daarnaast gaf hij ook twee assists. “Voorheen scoorde ik heel weinig. Ik gaf vooral de voorzetten, maar doelpunten kwamen weinig achter mijn naam te staan. Daar ben ik dit seizoen hard op gaan trainen en dat werpt zijn vruchten wel af”, aldus El Haddouti.

“Ik begon met voetballen bij Oranje Blauw en toen ik tien jaar was ben ik gescout door NEC”, begint de aanvaller zijn verhaal over zijn verleden. “Ik kwam in de O13 terecht, maar ging al snel naar de amateurs en ben vervolgens naar De Graafschap gegaan. Nadat ik een jaar in de Achterhoek voetbalde belde NEC weer en nu ben ik bezig aan mijn vierde achtereenvolgende seizoen in Nijmegen”, aldus El Haddouti.

Droomjaar
Bart van Rooij, geboren in Escharen, is met zeventien jaar de jongste van de selectie en tevreden met de huidige situatie. Hij traint over het algemeen de eerste drie dagen van de week mee met het eerste en sluit dan aan bij O19. “Ik heb met Terry Lartey-Sanniez en Guus Joppen twee volwaardige rechtsbacks voor me. Ik wil gewoon minuten maken, bij voorkeur in De Goffert, maar met de O19 heb ik het ook uitstekend naar mijn zin. Ik heb vorig jaar een geweldig seizoen gedraaid in O17, met als hoogtepunt de bekerfinale tegen Ajax (4-0).”

“2018 was echt mijn beste jaar. Ik heb bij Oranje O18 veel gespeeld, ben naar Frankrijk en Tsjechië geweest. Helaas kon ik wegens een lichte blessure niet mee naar Spanje. Nu ben ik er gelukkig alsnog”, glundert Van Rooij. Voor de club was het minder succesvol en dat is voor Van Rooij moeilijk te geloven. “Ik draai nu een half jaar mee en deze groep heeft echt heel veel talent. Ik heb het volste vertrouwen dat 2019 een mooier jaar gaat worden voor de club", besluit Van Rooij. El Haddouti knikt en stem er mee in. "Dat moet ook kunnen met deze selectie."