NEC kan zich gaan opmaken voor de belangrijkste wedstrijd dit seizoen. Het won donderdagavond overtuigend met 3-0 van Roda JC en speelt zondagavond de finale voor een plek in de Eredivisie. De tegenstander is op het moment van schrijven nog niet bekend. Wel is duidelijk dat NEC een uitwedstrijd speelt tegen FC Emmen of NAC Breda, die later op de donderdagavond tegen elkaar speelden. Rechtsback Bart van Rooij was met een goal belangrijk voor zijn team.

“Mijn presentje voor de fans, die goal. Er zat van alles in. Opluchting, frustratie, noem het maar. Ik had ook niet geweten wat ik anders met die bal had moeten doen. Of het de mooiste is die ik gemaakt heb? Ja, dat denk ik wel. Zeker als je kijkt naar het moment. Het is fijn dat je het team kan helpen, met zo’n belangrijke goal. Maar aan de andere kant heb ik niet het idee gehad dat we het vandaag moeilijker zouden krijgen dan afgelopen zaterdag tegen Almere City FC.”

In de competitie liep het op sommige momenten alles behalve op rolletjes. In tegenstelling tot de laatste twee wedstrijden, waarin alles lijkt te kloppen. Van Rooij heeft daar wel zijn antwoord op. “De sfeer is nu heel anders dan in de competitie. Vanaf het begin van de tweede competitiehelft wisten we dat het om deze wedstrijden zou gaan draaien. De focus is nu goed, en zo sta je ineens in de finale van de play-offs!”

Net als teamgenoot Branderhorst heeft ook Van Rooij geen voorkeur voor tegenstander, aanstaande zondag. “Het zijn beide lastige ploegen. Als ik toch moet kiezen, heb ik liever NAC dan FC Emmen. FC Emmen zit de laatste tijd wel aardig in hun vel.”

Foto’s: Rob Koppers