Bart van Rooij maakte maandagavond zijn debuut in de basis bij NEC. Hij verving Terry Lartey-Sanniez op de rechtsbackpositie. De 18-jarige speler uit eigen jeugd zag zijn ploeg in de slotfase een punt pakken tegen De Graafschap.

”Dat is een mooi moment. Hier heb je als jonge jongen altijd al van gedroomd.”, aldus de jonge verdediger. ”In een aardig volle Goffert je basisdebuut maken en ook nog in een kraker. Dat is een jongensdroom.”

Net als afgelopen vrijdag pakt NEC diep in de blessuretijd een punt. ”Misschien is dat wel extra lekker. Dat geeft wel een goed gevoel voor het team. Misschien hadden we bij Den Bosch een minder lekker gevoel bij, maar deze was zwaarbevochten. Als het publiek erachter gaat staan, dat is fantastisch, dat heb je nodig.”

In de eerste helft had NEC diverse kansen, waarvan er wel minimaal één in had gekund. Daarna scoort De Graafschap uit het niets de 0-1. ”Ik vond vooral dat we in de eerste helft wat slordig waren in de eindfase. Dus daar is nog verbetering mogelijk. Na de 0-1 kregen ze nog twee goede kansen, maar die gaan er niet in, dus blijf je overeind. Daarna is het knokken en dat hebben we goed gedaan denk ik.”

In de tweede helft kwam Velikonja in het veld voor Romeny. Hij werd vooral hoog aangespeeld, wat niet leek te werken. ”De Graafschap stond heel compact, het is heel moeilijk om daar door heen te voetballen en dat lukte ook niet altijd. We hebben niet heel veel kansen gecreëerd in de tweede helft. Uiteindelijk valt de bal net goed op het hoofd van Velikonja, dan is Okita weg en die maakt hem dan.” Een winnende treffer in de absolute slotfase leek zelfs nog in het verschiet. ”Toen het publiek er achter ging staan, dacht ik: wat gaat er nog gebeuren. Toen kregen we ook nog een corner en dacht ik: Josef (Kvída, red.) knik hem naar binnen. Helaas gebeurde dat niet.”

Vrijdag wacht een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht. ”Ik verwacht wel weer in de basis te staan.”, sluit Van Rooij af.

Foto: Rob Koppers