Nog een klap voor NEC. Tijdens de verloren bekerfinale heeft Bart van Rooij opnieuw een blessure opgelopen, waardoor hij wekenlang uit de roulatie ligt. De verdediger was net op tijd hersteld voor de finale, maar heeft toch een hamstringblessure opgelopen in de wedstrijd tegen Feyenoord, meldt De Gelderlander.

Van Rooij liep eind maart al tegen een bovenbeenblessure aan, waardoor de bekerfinale in gevaar leek te komen. Hij was echter net op tijd fit om te starten. Alleen kwam hij dus niet ongeschonden uit de strijd. Hij moest aan het einde van de wedstrijd ook vervangen worden door Brayann Pereira.

Het is nog lastig te zeggen of het seizoen voor de rechtsachter van NEC nu voorbij is. Hij verwacht zelf enige weken uitgeschakeld te zijn. Eerder lag Van Rooij er drie weken uit met een soortgelijke blessure, wat zou betekenen dat hij de laatste competitiewedstrijden van NEC sowieso zal moeten missen. De play-offs voor een Europees ticket beginnen op donderdag 23 mei en eindigen op zondag 26 mei. Het is dus maar de vraag of hij deze wedstrijden wel zal halen.

Een logische vervanger voor Van Rooij zou dus Pereira zijn. De Fransman lag er dit seizoen grotendeels uit wegens een schouderblessure en wist de afgelopen weken nog niet echt indruk te maken. 

Foto’s: Rob Koppers en Orange Pictures