NEC had vrijdag weinig moeite met hekkensluiter Helmond Sport (2-0). De Nijmegenaren wonnen door goals van Jellert van Landschoot en Zian Flemming. Bart van Rooij was weer eens belangrijk met een assist.

"Het is lekker dat de voorzetten goed vallen", zei Van Rooij tegen ForzaNEC. "We hebben op de training hier vaak op geoefend en we proberen daar constanter in te worden."

Het was de vierde assist van de rechtsback, maar hij vond dit nog te weinig. "Ik vind het lekker om aanvallend te spelen dus dan moeten er wel wat assists bij." Helmond Sport probeerde na de 2-0 nog wat druk te zetten maar dat was volgens Van Rooij geen reden tot paniek. "Ik vond dat zij alles op een laag pitje deden. Ik zag weinig strijd bij de tegenstander. Ze probeerden na de 2-0 wat gas bij te geven, maar het leek nergens op."

De komende weken staan twee zware wedstrijden op het programma. Van Rooij kijkt uit naar de aankomende duels. "Go Ahead Eagles en NAC zijn twee leuke maar ook zware tegenstanders. Het is daarom lekker om twee wedstrijden dominant te winnen, dat geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden."

Foto: Rob Koppers