Bart van Rooij moest vorige week nog invallen in de wedstrijd tegen PSV, maar staat tegen FC Utrecht voor zijn rentree in de basis. Hij kijkt ernaar uit om tegen een aantal oud-ploeggenoten in actie te komen.

“Ik heb er natuurlijk een tijdje uitgelegen, maar ik ben nu weer helemaal fit”, begint Van Rooij na afloop van de training van vrijdag. “De afgelopen tijd was ik geblesseerd, dus toen speelde ik uiteraard niet. Vorige week was ik de hele week ziek, dus ik had ook niet verwacht dat ik zou starten tegen PSV”, vertelt Van Rooij over zijn invalbeurt vorige week. “Brayann (Pereira, red.) heeft het goed gedaan in de afgelopen weken, maar nu is hij geblesseerd. Dan is het logisch dat ik weer start.”

“Ik had last van de binnenkant van mijn rechterknie”, vertelt de back als er gevraagd wordt naar zijn blessure. “Dat is gebeurd in de wedstrijd tegen Heracles. De fysio had al gezegd dat het twee tot vier weken kon duren, dat zijn er uiteindelijk drie geworden.”

PSV

Van Rooij had het lastig tegen PSV. De rechtsback gaf onder andere een knullige penalty weg. “Het tempo lag daar heel hoog en het was een goed PSV. Dan veroorzaak je die penalty en is dat natuurlijk niet lekker, maar dat is geweest en nu zijn alle ogen gericht op de thuiswedstrijd tegen Utrecht.”

Het was een leerzame avond voor de rechtsback. “Noa Lang en Hirving Lozano. Dat soort jongens zijn wel spelers van de wereldtop. Dan kan je daar natuurlijk veel lering uit trekken door de beelden van de wedstrijd goed terug te kijken en het er met anderen over te hebben. Dan proberen we dat toe te passen in de wedstrijden.”

Oude bekenden

Maar zoals Van Rooij al aangaf, zijn de ogen nu volledig gericht op de wedstrijd tegen Utrecht. “Ze hebben natuurlijk een nieuwe trainer. Ze zijn slecht begonnen aan dit seizoen, maar hebben wel punten gepakt tegen Heracles. We hebben de beelden geanalyseerd en hebben daar onze conclusies uit getrokken. We verwachten een moeilijke pot, want je wint niet zomaar van Utrecht. Dan is het aan ons om in De Goffert de drie punten te houden.”

Bij Utrecht komt Van Rooij een aantal oude bekenden tegen. “Natuurlijk is dat leuk. Het is jammer dat Mattijs (Branderhorst, red.) daar niet speelt. Je gunt hem gewoon een basisplaats”, vertelt Van Rooij. Echter zal Branderhorst wel op doel staan bij de Domstedelingen door een zieke Vasilios Barkas. “Daarnaast spelen Souffian El Karouani en Ole Romeny er ook. Dat maakt het wel extra leuk. Ik heb ze nog niet gesproken, maar er zullen nog wel wat grappen over en weer gemaakt gaan worden. Hopelijk kunnen wij aan het eind de meeste grappen maken.”

Foto: Orange Pictures