Voor Bart van Rooij was het heerlijk om woensdag weer te beginnen. Met ForzaNEC blikte hij even terug op afgelopen seizoen en keek hij vooruit op het nieuwe seizoen, waarin hij naar eigen zeggen met een van de beste Eredivisie-spelers op het veld mag staan.

”Het was wel even wennen. Maar al het met al het veld was prima, beter dan de vorige keer toen ik hier was. Voor de rest, het is warm maar heerlijk dat we weer begonnen zijn”, Ik kan niet te lang stilzitten, ik merk dat ik na anderhalve week toch weer graag iets wil gaan doen. Dus dan ben je druk met hardlopen, trainen en wat padellen tussendoor. Dus fit ben ik wel.”

Met de oefencampagne die op 2 juli begint kan de selectie mooi opbouwen richting het nieuwe seizoen. De selectie is alleen nog verre van compleet. ”Ik ga er vanuit dat Ted (Van Leeuwen, red.) wel aan het werk gaat, maar daar heb ik alle vertrouwen in.”

In de media werd onlangs geschreven dat FC Twente interesse zou hebben in Bart van Rooij, hij zou ongeveer €600.000 moeten kosten. ”Ik weet niet waar dat heeft gestaan, ik zag wel iets voorbijkomen dat mijn naam was gevallen bij FC Twente. Verder heb ik nog niets gehoord van een bod als ik eerlijk ben.”

”Ambitieus zijn we zeker, dus dat zou ik fantastisch vinden.”

De jonge rechtsback beleefde afgelopen seizoen zijn eerste Eredivisie-seizoen en speelde bijna alles. ”Ik denk voor mijn eerste seizoen in de Eredivisie dat ik tevreden mag zijn. Het was een moeizaam begin, beetje ups- en downs en uiteindelijk vind ik wel dat ik ben uitgegroeid tot een stabielere factor. Vaak iemand die een voldoende haalt.”

Waar liggen verbeterpunten voor komend seizoen? ”Ik wil gewoon belangrijker zijn voor het team en een spits hebben waar de ballen op aan komen en die ze ook afmaakt als ze de kans krijgen. Op dat vlak kan het wat beter. Verdedigend heb ik stappen gemaakt. Ajax-uit aan het begin van het seizoen en Ajax-thuis, dat is een wereld van verschil. Het kan alleen maar beter denk ik, maar ik ben tevreden over afgelopen seizoen.”

”Als Tannane in vorm is, is het een van de beste spelers van de Eredivisie”

Gisteren presenteerde NEC haar eerste twee aanwinsten: Pedro Marques en Oussama Tannane. Eerstgenoemde stond vandaag al op het veld. ”Hij is makkelijk met het balletje, draaide makkelijk weg een aantal keer. Voor de rest was het niet zo’n spectaculaire training, dus de eerste indruk was goed en een hele aardige jongen om erbij te hebben.”

Tannane staat 4 juli pas voor het eerst op het veld. ”Iedereen die de Eredivisie volgt weet wat voor speler het is. Hij heeft twee kanten. Als hij in vorm is, is het een van de beste spelers van de Eredivisie en de andere zijde is dat hij een aantal problemen heeft gehad op het veld. Alleen ik denk dat als we met deze groep positief zijn en we krijgen hem de goede kant op hebben we er heel veel aan”, sluit Van Rooij af.

Foto: Rob Koppers