Het was een flinke domper voor NEC afgelopen zondag tegen Sparta. Het verloor met 2-0 op Het Kasteel, maar gelukkig kan de rug weer gerecht worden woensdagavond tegen Fortuna. Volgens Bart van Rooij was het een flinke domper, maar staan de neuzen weer de goede kant op.

“Het was wel even balen op de terugreis en de dag erna. Als de eerste training na zo’n wedstrijd is geweest, merk je dat iedereen wel de goede moed erin houdt.” NEC heeft niet veel tijd om de wedstrijd tegen Sparta te analyseren. “Dat is wel fijn aan het voetbal. We moeten er nu weer gaan staan. Ik heb er zeker vertrouwen in dat dat in onze eigen Goffert gaat gebeuren”, is Van Rooij optimistisch.

De tegenstander in de beker is Fortuna Sittard. Beide ploegen stonden recent nog tegenover elkaar in de competitie (1-1). Fortuna heeft inmiddels een nieuwe trainer aan het roer en is in de competie goed op dreef geraakt. “Het was destijds vrij matig aan hun kant. Veel lange ballen en ze scoorden toen een wereldgoal. Nu doen ze het erg goed. Er zit meer een idee achter bij de nieuwe trainer. Aan ons de taak om daarop te reageren.” Maar hoe snel kan NEC die omschakeling na afgelopen zondag maken? “Je analyseert en je gaat wat nieuws bedenken. Zo hebben we dat ook gedaan voor de wedstrijd tegen Fortuna. Ik ben benieuwd hoe dat te werk gaat. Het is fijn om in de beker te gaan experimenteren met iets nieuws.” Van Rooij laat nog even in het midden wat er precies gaat veranderen, maar hoopt de tegenstander te kunnen verrassen.

Bekerdoelstelling

Na het bekerduel wacht er zondag voor NEC ook een belangrijk duel tegen Go Ahead Eagles. Waar ligt de prioriteit voor de rechtsback? “Het liefst speel ik zoveel mogelijk wedstrijden en daar hoort de bekerwedstrijd ook bij. De beker is een mooi podium om je te laten zien. Je wil als voetballer altijd voor een prijs spelen en daar is de beker een mooi iets voor. Of we de beker ook kunnen winnen? Als we de kwartfinale kunnen halen zou ik al erg tevreden zijn”, zo sluit een goedlachse Van Rooij af.

Foto: Rob Koppers