NEC won zaterdagmiddag met 8-0 van Galacticos Academy. Wat opviel was het aanvallende spel van de Nijmegenaren, ook via backs Bart van Rooij en Souffian El Karouani. ForzaNEC sprak met Van Rooij.
 
"Het is lekker om weer gevoetbald te hebben", begon van Rooij. "Het is de eerste wedstrijd en de tegenstanders zijn dan ook vaak van een lager niveau en dat is goed om het wedstrijdritme weer op te pakken." Van Rooij speelde 70 minuten om vervolgens gewisseld te worden. "Ik moet zeggen dat ik het zwaar had in de eerste helft. Na de rust ging het wel weer en kon ik het weer wat doortrekken."
 
Dat van Rooij het zwaar had is niet gek. Beide backs van NEC kwamen veel op en stonden aan de basis van een aantal kansen. "We proberen met deze wedstrijden een bepaald systeem erin te krijgen, de buitenspelers trekken naar binnen en wij gaan erover heen. We hopen dit snel 90 minuten lang te kunnen volhouden." Er is dan niet echt een speler die de gaten achterin opvangt. "Ja, we moeten dan als een gek terugrennen’’, zei Van Rooij lachend. "Het is wel anders dan vorig jaar, we hebben meer vrijheid op het veld en spelers die indien nodig goed aan de binnenkant kunnen dekken."
 
Dinsdag speelt NEC in Groesbeek tegen De Treffers. De wedstrijd is live te zien op FOX Sports.

Foto: Rob Koppers