Komend seizoen gaat Bart van Rooij met NEC alweer op voor zijn derde seizoen in de Eredivisie. Na de gewonnen oefenwedstrijd tegen het Saoedi-Arabische Al-Taawoun (3-1 winst) ging ForzaNEC in gesprek met de geboren Brabander.

Tellen we de seizoenen in de KKD mee dan gaat jeugdexponent Van Rooij zijn zesde seizoen in bij de Nijmegenaren. Hoewel een contractverlenging tot laat in het afgelopen seizoen op zich liet wachten, tekende Van Rooij toch voor twee jaar bij. Zodoende is de rechtsback ook dit seizoen dus weer gewoon van de partij. Met inmiddels ruim 130 officiële duels voor NEC achter zijn naam mag Van Rooij zich tevens ook een van de meest ervaren spelers in de selectie noemen. En dat is best opvallend voor een 22-jarige.

Aanvallendere speelwijze

Tijdens het duel met Al-Taawoun stoomde rechtsback Van Rooij een aantal keer mee op. Deze aanvalsdrang resulteerde zelfs in een aantal doelpogingen. Hoewel de pogingen onsuccesvol waren, lijkt er wel meer dreiging van de back uit te gaan. ”Rogier (trainer Meijer, red.) wil aanvallender met ons gaan spelen”, begint Van Rooij. ”Met Elayis (Tavsan, red.) en Sontje (Hansen, red.) voor me is er enorm veel dreiging. Ik merk dat de samenwerking met Sontje goed gaat. Het is nu nog een kwestie van finetunen. Hier trainen we ook op en daar willen we ons mee identificeren”, benadrukt de verdediger die meer in aanvallend opzicht wil gaan leveren. ”Op de training begin ik de ballen ook steeds vaker in het net te schieten, dus het is nu van belang dat ik dit in de wedstrijden ook ga doen. Mijn persoonlijke doel is doeltreffender worden en daarmee belangrijker zijn voor het team.”

Leveren

Op de vraag of het leveren van doelpunten en assists ook meer van de back wordt verwacht dit seizoen gaat de in Escharen geboren verdediger wat twijfelachtig in: ”Ik denk het wel, maar ik probeer het sowieso. Wat wel van mij wordt verwacht is dat ik mijn drive van gas geven over ga brengen op de andere jongens. Dat kan ook, want ik voel me goed, heb mijn draai gevonden in het team en ken de club natuurlijk ook omdat ik er al wat langer rondloop.” Ook over hoe dit overbrengen van zijn drive vorm gaat krijgen heeft de verdediger nagedacht: ”Door leiding te nemen op de training. Bram (Nuytinck, red.) doet dat, Dirk (Proper, red.) doet dat. Dat wordt ook van mij verwacht. Wij proberen zo de kern te vormen samen.”

Tot slot gaat Van Rooij ook in op zijn verwachtingen voor komend seizoen. ”Ik verwacht er een hoop van. We willen attractiever voetbal spelen met een hoge intensiteit. Meer resultaten behalen dan vorig jaar, meer overwinningen in de Goffert ook. Met een aantal overwinningen meer dan vorig seizoen draaien we ook al mee in de play-offs voor Europees voetbal.” Of die ambitie van play-offs breed gedragen wordt in de selectie is Van Rooij duidelijk: ”Die ambitie hebben we allemaal en de hele selectie denkt daar hetzelfde over. We hebben een goede groep met goede koppen. We willen allemaal gas geven en dat gaan we doen”, sluit de rechtsback strijdlustig af.

Foto: Rob Koppers