Bart van Rooij heeft zijn contract bij NEC met één jaar verlengd en ligt nu tot 2022 vast bij de Nijmeegse ploeg. De rechtsback, die gisteren zijn negentiende verjaardag vierde, kan met een positief gevoel terugkijken op zijn eerste volledige seizoen.

"Het begon moeizaam op de bank. Veel spelers hadden al minuten gemaakt, maar ik nog niet", blikt Van Rooij terug op de start van het seizoen. "Op gegeven moment kwam het omslagpunt toen ik tegen De Graafschap in de basis begon. Sindsdien ben ik er niet meer uit geweest. Dus ik kijk wel tevreden terug op mijn eerste seizoen. Jammer dat het seizoen eerder voorbij is, maar het is een goede basis om mee vooruit te kijken."

In het ForzaNEC-spelersklassement eindigde Van Rooij op plek twee met een 6,2. Rens van Eijden won de competitie met een gemiddelde van 6,3. Stiekem baalt Van Rooij wel van de zilveren medaille. "Ik zag dat ik tweede was geworden met 0,1 punt achter Rens, dus dat is wel jammer. Je gaat toch altijd voor de eerste plek, dat zou wel leuk geweest zijn. Maar het is wel een teken dat het me lukt om constant te spelen. Dat is voor mij erg belangrijk en het is goed dat ik dat op deze leeftijd al kan, op een enkel
uitschietertje na."

Inmiddels is de uitgedunde selectie weer langzaam het ritme aan het oppakken. Van Rooij: "We zijn nu onderhand weer vier dagen in de week op de club, twee keer krachttraining en twee keer met de bal. Daarnaast probeer ik tijdens de quarantaine iets meer spieren te kweken en met de bal bezig te zijn. Ik merk dat ik energie over heb in de week nu we geen wedstrijden spelen. Je kan meer doen in de week, dus meer techniekvormen zijn dan altijd mooi meegenomen. Er zullen genoeg spelers zijn die dat niet doen in deze periode dus dan heb je een voorsprong als we weer beginnen."

Met zijn 1.74 meter is Van Rooij nog geen fysiek monster. "Ik probeer bezig te zijn met het slim inzetten van mijn lichaam op de club. Ik word daar goed in begeleid. Ik weet dat er een jarenplan is waarbij er veel jeugdspelers een belangrijke rol spelen. Ik ken veel jongens die daar rondlopen en er is veel talent. Maar natuurlijk zijn er wel versterkingen nodig, dus aan een speler als Jordy Bruijn heb je echt wel iets. Het zou mooi zijn als er nog een paar bij komen en dan kunnen we iets moois gaan neerzetten volgend seizoen."