Bart van Rooij heeft het dit seizoen goed naar zijn zin bij NEC. De jonge rechtsback mist vrijwel geen minuten in de Keuken Kampioen Divisie en hoewel hij misschien niet in zijn beste fase van het seizoen zit, valt de verdediger wel op bij andere clubs. Het liefst gaat hij met NEC naar de Eredivisie.

“Natuurlijk denk ik na over de toekomst, maar NEC is ook met mooie dingen bezig en daar maak ik graag deel vanuit”, zegt Van Rooij in gesprek met Voetbalzone. “Het klopt wel dat een aantal clubs mij volgt, maar ik heb geen idee hoe concreet dat is. Promotie kan dus wel van invloed zijn voor mijn toekomst. Als het mogelijk is om met NEC naar het hoogste niveau te gaan, zou ik dat absoluut heel graag willen. Het zou fantastisch zijn als ik dat met mijn vrienden kan regelen. Ja, zo zie ik dat echt. We zijn al jaren een vriendenteam. We gaan heel veel met elkaar om, zijn de hele dag samen. Dat maakt deze club ook extra mooi voor mij.”

Toch is Van Rooij ook kritisch op zichzelf. Hij leverde tot nu toe drie goals en twee assists. “Qua speelminuten gaat het top, maar mijn statistieken mogen nog wel wat beter”, vervolgt hij. “Met een beetje geluk hadden het er meer kunnen zijn. Dat is wel iets waar ik hard aan werk. Ik wil heel graag beslissend zijn voor mijn ploeg en zie Denzel Dumfries daarin als een voorbeeld. Kijk hoe belangrijk hij is voor PSV.”

NEC stelde de afgelopen weken teleur en zal in vorm moeten komen voor de play-offs die na de reguliere competitie beginnen. “Ik houd mogelijke tegenstanders nog niet extra in de gaten of zo. Eerst de competitie goed afsluiten en daarna zien we wel hoe de vlag erbij hangt. Ik hoop gewoon dat we tegen die tijd in een goede flow zitten die we mee kunnen nemen naar de knock-outs. In principe is daarin alles mogelijk, want ik zie de nacompetitie als een groot gekkenhuis. Het kan altijd al alle kanten op en nu al helemaal omdat het steeds over een wedstrijd gaat. Wij moeten zorgen dat we helemaal ready zijn en op het juiste moment kunnen pieken.”

Foto: Rob Koppers