Bart van Rooij stapte voor de tweede keer in drie dagen met een overwinning van het Nijmeegse gras. De rechtsback ziet dat NEC elke wedstrijd stappen zet en droomt hardop over wat er nog allemaal in het vat zit dit seizoen.

ADO Den Haag stond al na twee minuten op achterstand, maar van een stormloop was toen geen sprake. Sterker nog, de wedstrijd kakte wat in. Dat zag ook Van Rooij. “We werden wat slordig aan de bal. Daarmee help je ze een beetje in de wedstrijd en kun je zelf ook minder kansen creëren. In de tweede helft was het nog steeds niet heel best, maar vond ADO ook gewoon niet goed. Dat helpt wel om uit te kunnen lopen naar 3-0”, is Van Rooij realistisch tegenover ForzaNEC.

De snelle voorsprong in de beker was geen toeval. Ook in eerdere bekerwedstrijden probeerde NEC snel de goal te vinden. “Dat deden we bijvoorbeeld tegen GVVV ook heel goed, vroeg druk zetten vanaf de eerste minuut”, vertelt Van Rooij, die op bekerkeeper Robin Roefs na met dezelfde spelers aan de start stond als zaterdag. “We raken steeds meer op elkaar ingespeeld: je ziet bepaalde patronen in ons spel die goed lopen. Met de kwaliteiten voor- en achterop kunnen we heel goed voetballen en dat laten we nu week op week zien.”

In de geschiedenisboeken

Bij de belangrijke 2-0 had de rechtsback een belangrijke rol. Hij leverde de assist op Dirk Proper. Van Rooij: “Die bal kwam voor me vrij en ik wilde de optie vooruit kiezen. Dus ik speelde met buitenkant rechts in op Dirk en die draaide zo goed open dat hij een vrij schot had. Ik speel al vrij lang met Dirk, maar hij schoot hem wel érg goed binnen”, lacht Van Rooij.

Wie de volgende tegenstander wordt, is nog niet bekend, maar Van Rooij is strijdlustig. “We weten dat er in dit toernooi mogelijkheden liggen, maar we gaan gewoon kijken wie er uit de koker komt. De laatste keer dat NEC in de bekerfinale stond (in 2000, red.), was ik er nog niet. Ik weet dat we drie bekerfinales speelden, dus het zou mooi zijn als we met de club geschiedenis kunnen schrijven. Het belangrijkste is dat we in een goeie flow zitten. Die lijn moeten we doorzetten.”

Foto: Rob Koppers