Bart van Rooij kijkt uit naar de confrontatie met Ajax van zaterdagavond. “Je moet altijd uitgaan van je eigen kwaliteiten en je weet waar bij Ajax de mindere punten liggen.” Verder vindt Van Rooij ook dat hij vooral moet gaan genieten van zijn eredivisiedebuut, waar hij voor een bijna volle Arena mag gaan spelen. “Ik had het nog mooier gevonden als het een vol stadion was, maar dit kabaal heb ik sowieso nog nooit meegemaakt.”

Hij droomt nog vaak over de goal tegen Roda JC en hoe hij dit kunstje zou kunnen herhalen in Amsterdam, maar Van Rooij is ook realistisch. “Ik hoop dat ik hem nog een keer kan maken, maar ik ben er bang voor.” Vorig seizoen had Van Rooij vaak moeite met het conditionele aspect van het opkomen. Hij ziet, omdat er nu in een andere formatie wordt gespeeld, dat niet als een mogelijk probleem. “Het is nu wat meer gecontroleerd, dus dan is het wat beter uit te houden.”

Volgens veel fans is de wedstrijd met Ajax geen echte meting voor NEC. “Je hoopt natuurlijk dat je bepaalde dingen kan laten zien tegen Ajax en dat je daar een goed gevoel aan overhoudt, maar ik denk dat de wedstrijd tegen PEC Zwolle volgende week even belangrijk is.”

Foto: Orange Pictures