Bart van Rooij baalt na zijn eerste Gelderse derby. De rechtsback die vanuit de jeugd genoeg heeft meegekregen over de wedstrijd tegen Vitesse, ziet zijn eerste derby op een verliespartij uitlopen. “Het spel van Vitesse was heel erg doodmakend, dat is natuurlijk super frustrerend. Je weet bij elk tikje wat ze krijgen dat ze op de grond gaan liggen. Je kan er niks tegen doen en de scheidsrechter trapt er elke keer in. Dat is ontzettend frustrerend.”

Het zit Van Rooij hoog dat NEC niet heeft weten te winnen van Vitesse. “Ik kan nu weinig positiefs opnoemen, dat komt waarschijnlijk nog wel achteraf. Dan zal ik de sfeer wat meer kunnen waarderen.” Het was ook voor Van Rooij voor het eerst een volle Goffert. “Het is mooi om mee te maken, dat is voor mij als jongen van de club leuk om te zien.” Waar het bij de goal volgens velen ging of de bal wel of niet achter was geweest, zag Van Rooij wat anders. “Of de bal wel of niet buiten was, heb ik niet gezien. Wel zag ik voor mijn ogen gebeuren dat de bal op de hand ging bij die speler van Vitesse. Dus ik had verwacht dat ze daar wel wat over zouden zeggen, schandalig.”

Voor Van Rooij was het fijn dat er in de tweede helft met Pedro Ruiz wat meer lengte in werd gebracht. ” Ik denk dat hij zeker in dit soort wedstrijden van belang kan zijn, als je wat meer lange ballen hanteert en dat hij iets sterker staat in de spits dan Tavsan, daar hadden ze bij Vitesse ook wel moeite mee in het begin. Alleen had het niet het gewenste resultaat.” Van Rooij kon nu ook voor het eerst meedoen in de opstootjes waar de Gelderse derby wel bekend om staat. “Daar ga je natuurlijk vol in mee. Ik zal ook niet terugdeinzen. Daar staat deze derby natuurlijk om bekend”

De volgende tegenstander voor NEC is FC Twente volgende week. “Twente is altijd een moeilijke tegenstander. Ze doen het goed en hebben een goed elftal. We gaan een volle trainingsweek tegemoet en we gaan er weer volle bak voor.” Van Rooij heeft nog wel een mooie toegift. “De return in Arnhem gaat voor ons zijn.”

Foto: Rob Koppers