Na een prachtige goal uit een vrije trap van FC Groningen kon men in Nijmegen leven met een punt. Bart van Rooij ging afgelopen week in gesprek met NEC over een nieuw contract en zag vandaag een gelijkopgaande wedstrijd. “Tot de zestien was het best goed, maar vooral in de laatste fase kon het beter.”

“We hadden best wel controle, maar je ziet dat zij toch kansen krijgen”, begint de rechtsback. “Het spel ging op en neer, maar je merkt wel dat het voor ons iets lastiger was om tot mogelijkheden te komen. Uiteindelijk schieten zij die bal heerlijk binnen en mag je blij zijn dat je nog een gelijkmaker kan maken. Tot de zestien was het spel best goed, maar vooral in de laatste fase kon het beter. Aan het einde probeerden we wat te forceren met goede loopacties en de creativiteit van bepaalde spelers. Als je dan kijkt naar die pass voorafgaand aan de goal dan kun je stellen dat dat gewerkt heeft.”

In Nijmegen en omstreken gaat het de laatste tijd maar om één ding. Gaat er nog een spits komen? Vandaag stond Jordy Bruijn op die positie. Van Rooij vond dat niet onverdienstelijk. “Ik vond dat Jordy het best goed invulde. Hij kwam in de bal maar zorgde ook wel voor diepte. In die zin vind ik dat geen armoede, maar ik hoop wel dat we er iets bij krijgen komende week.”

Nieuw contract

Het contact van de 21-jarige back loopt komende zomer af. Als het aan hem ligt vertrekt hij niet transfervrij uit De Goffert. “Na Heracles in de voorbereiding ging ik richting een eerste gesprek omtrent mijn contract. Afgelopen week heb ik een tweede gesprek gevoerd. Dat was positief. Beide partijen willen graag verlengen volgens mij. Dit jaar wil ik in ieder geval bij NEC blijven, maar ik wil ook dat de club een mooi bedrag aan mij kan verdienen. Als het aan mij ligt verdient de club een transfersom aan mij. Ik vind dat ook leuk om dan terug te geven aan de club.”

De komende wedstrijd van de Nijmegenaren is het verzette duel uit tegen AZ. Tegen die tijd is de transferperiode afgelopen en is het maar de vraag of er nog spelers bijkomen, of juist vertrekken. Zijn partner aan de rechterkant bijvoorbeeld, Elayis Tavsan. “Ik zit naast Elayis in de kleedkamer en ik hoorde wel iets over een Griekse club. De wisselwerking tussen ons is prima maar kan absoluut beter. Als het aan mij ligt houden we hem gewoon. Ik speel nu met hem in een iets andere rol. Hij staat nu meer aan de buitenkant daar waar ik iets meer naar binnen sta. Dat is wel wennen voor mij, want ik ga er liever overheen. Dat moeten we nog finetunen. Elayis is natuurlijk goed aan de buitenkant en in het passeren van zijn mannetje. Ik probeer dan iemand met mij mee te laten lopen zodat er voor hem meer ruimte ligt om een actie te maken.”

“Ik had liever afgelopen zondag gespeeld tegen AZ, dus dat is balen. Twee uitwedstrijden maakt mij niet zoveel uit. We hebben maar een korte pauze tussen de wedstrijden, dat is minder. Ik heb de eerste Europese wedstrijd van AZ gekeken, dat doelpuntenfestijn. Ik was niet kapot van hun tegenstander. De tweede wedstrijd heb ik niet gezien. Nu speelt Myron van Brederode aan de linkerkant, anders is dat Jesper Karlsson. Dat wordt dus pittig”, sluit Van Rooij af.

Foto’s: Rob Koppers