Het was zondagmiddag niet de middag van NEC in De Galgenwaard. Door een wonderschone assist van oud-NEC’er Souffian El Karouani kon Sam Lammers het enige en dus winnende doelpunt maken voor FC Utrecht. De Nijmegenaren hadden het vandaag niet in zich om het Utrecht lastig te maken, vindt ook Bart van Rooij.

“Het was vandaag in alle opzichten te weinig”, zucht Van Rooij. “Het was van beide kanten niet geweldig, maar ik denk dat Utrecht wel meer aanspraak maakte op de overwinning als je kijkt naar hun kansen. We konden niet ons eigen spel spelen en dan wordt het moeilijk hier.”

NEC leek wat nonchalant te spelen waardoor het wat scherpte miste op bepaalde momenten. De Nijmegenaren konden zo ook geen echte kansen creëren. “Ja, maar niet alleen voor de goal misten we scherpte. Over het hele veld kon het beter. Utrecht zette het gewoon zo vast dat wij er moeilijk doorheen konden voetballen. Dat deed Utrecht gewoon goed, dat moet ik ze nageven.”

Weerzien met Souf

Uiteindelijk was het oud-NEC’er (en vriend van Van Rooij) El Karouani die met een waanzinnige assist Lammers bediende voor de 1-0. “Het begon toen er een bal in de ruimte viel. Ik twijfelde of ik die bal moest pakken en ik ging dus dat duel niet aan. Daardoor moest ik snel terug en dan geeft Souf een hele goede voorzet, had ie dat vorig jaar maar vaker bij ons gedaan”, zegt de rechtsback toch nog lachend. Tijdens het interview komt El Karouani langslopen en knuffelt hij Van Rooij. “We blijven gewoon vrienden, maar in het veld zijn we wel gewoon professioneel.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Door de aankomende interlandperiode is het volgende duel van NEC pas over twee weken, als koploper PSV op bezoek komt in De Goffert. “Het is wel lekker dat we nu wat rust hebben. Ik ga denk ook even iets minder met voetbal bezig zijn en even wat meer tijd doorbrengen met mijn vriendin, vrienden en familie. Daarna staat er voor ons een lastige wedstrijd, maar dan hebben we wel weer een fitte selectie.”

Foto’s: Orange Pictures