Bart van Rooij speelde tegen FC Utrecht zijn 100e wedstrijd voor NEC. Helaas liep het niet helemaal zoals de rechtsback het graag gezien had. Zijn ploeg had het moeilijk en wist niet te winnen (1-0). Daarnaast heeft Van Rooij een contract tot 2023 waardoor deze zomer cruciaal wordt wat betreft verkopen of verlengen. “Er zit een stijgende lijn in mijn ontwikkeling hier en ik denk dat dit ook de club is waar ik daarvoor de ruimte krijg.”

“We begonnen moeizaam. Utrecht zette erg hoog druk en daar hadden wij het moeilijk mee” begint Van Rooij. “We kwamen niet van onze eigen zestien af. Later merk je dat we ze iets beter onder druk krijgen, maar tot grote kansen leidde dat niet. In de rust probeer je wat dingen om te gooien maar de grotere kansen bleven voor hen. We hadden voorin veel moeite om kansen te creëren en we kwamen er niet echt door. We waren niet doortastend genoeg en het is jammer dat die kopbal van Okita dan aan het eind er ook niet invliegt.”

Utrechtse uitblinker

De 20-jarige rechtsback was niet onder de indruk van de thuisploeg, maar wel van één speler in bijzonder. “Ik vond FC Utrecht ook niet geweldig, maar als je zo’n Timber ziet voetballen dan zie je hoe makkelijk dat gaat. Met zijn creativiteit kom je er gewoon wat makkelijker uit en daar hadden wij veel moeite mee. We probeerden zijn lijn er een beetje uit te halen, maar dat lukte niet echt vaak. Dat is een handige speler die makkelijk wegdraait. Verdonk moest soms een overtreding maken omdat hij anders weg is. De tweede helft ging dat wel iets beter vond ik maar die ruimtes blijft hij wel vinden.”

De andere uitblinkers volgens Van Rooij stonden niet op het veld, maar zaten in het uitvak. Het resultaat lag dan ook zeker niet aan de meegereisde Nijmegenaren. “Ondanks dat mijn 100e duel speciaal is, ging ik er niet anders mee om dan bij andere wedstrijden. De uitsupport was wel echt fantastisch. Met de warming-up doe je de sprintjes voor het uitvak en die support helpt enorm. Daar wil ik de fans dan ook zeker voor bedanken.”

Contractsituatie

Van Rooij heeft in Nijmegen een contract tot de zomer van 2023. “Ik heb van de club nog niks gehoord. Ik heb het hier erg naar mijn zin en merk dat er vanaf begin dit seizoen een stijgende lijn in zit. Een aantal punten kunnen beter maar ik denk wel dat dit de club is waar ik de ruimte krijg om me te ontwikkelen. Ik zou het zeker niet erg vinden om hier volgend jaar te spelen. 200e wedstrijd? Ja als het aan mij ligt dan komt dat ook wel goed”, sluit hij lachend af.

Foto: Orange Pictures