NEC won maandag met 2-1 van MVV Maastricht, maar makkelijk ging dat allerminst, zo zag ook Bart van Rooij. De rechtsback had het zelf bij vlagen ook moeilijk en was na afloop kritisch op het optreden van de Nijmegenaren. Door de zege deed NEC wel uitstekende zaken, ook voor de tweede periodetitel.
 
"We pakken drie punten en daarmee is alles gezegd", begon Van Rooij in gesprek met ForzaNEC.nl. "We maken goed de 1-0 en krijgen op een ongelukkige manier de 1-1 tegen. Was de penalty makkelijk gegeven? Ik heb het nog niet teruggezien, maar als jij het zegt… Het voetbalt in ieder geval een stuk lekkerder. Er was niks aan de hand. Uiteindelijk waren we te slordig aan de bal, waardoor MVV aan het voetballen kwam."

"Als je als eilandjes druk gaat zetten, kan – met alle respect – zelfs MVV eronderuit voetballen", vervolgde Van Rooij. "Daar moeten we aan gaan werken. We kwamen in de duels, dan hebben we moeite. Zeker als je niet de afspraken uitvoert zoals we die hebben gemaakt. Dan maak je het jezelf lastig terwijl het niet nodig is. Toen de 1-0 viel dacht ik nog: we gaan hier met 3-0 winnen. Of dat een gevaar is? Nee, dat is pure gretigheid."

Van Rooij lijkt de laatste weken niet in de beste vorm te steken. "Het gaat redelijk. Tegen Roda had ik het moeilijk, tegen Jong AZ ging het beter. Vandaag had ik het ook lastiger. Het gaat erom dat ik momenten terugkijk, analyseer en ervan leer. Ik heb het voetbal niet uitgevonden, het gaat met pieken en dalen. Liever scoor ik altijd een 8, maar dat kan niet altijd. Ik moet leren van mijn fouten en doorgaan. Ik ben nog jong, al heb ik wel wat wedstrijden achter mijn naam staan inmiddels."

Uiteindelijk waren het tegen MVV de invallers die voor de zege zorgden: Jonathan Okita en Joep van der Sluijs. Nu de corona-uitbraak achter de rug is, heeft NEC weer wat te kiezen op de bank. Van Rooij is te spreken over zijn ploeggenoot Okita. "Er is vaak kritiek op hem, maar Jonathan is een fantastische voetballer. Hoe hij een mannetje kan uitspelen, dat is bijzonder."

NEC treft in 2020 nog FC Den Bosch, FC Dordrecht en TOP Oss. "Dat moeten eigenlijk negen punten zijn, maar bij ons zeg ik dat nooit te snel. Die negen punten zijn wel het doel. Alles winnen, dan is die tweede periode ook van ons. We zijn er wel mee bezig nu. We laten het leven in het team. Als je de periode pakt, staan we ook bij de plekken waar we willen staan, die aansluiting willen we houden."

Foto: Rob Koppers