Syb van Ottele speelde vrijdagavond, weliswaar noodgedwongen, in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport weer centraal achterin, naast Cas Odenthal. Hoewel de uitslag voor NEC niet bevredigend was, was de jonge Nijmegenaar tevreden over zijn eigen spel. Toch hadden hij en zijn teamgenoten de wedstrijd tegen de Helmonders moeten winnen. "Maak je het eerder af, is er niks aan de hand."

Van Ottele, die sinds de voorbereiding bij de eerste selectie zit, zag waar het misging bij met name de tweede goal. "Ik denk dat bij de eerste goal niemand iets te verwijten valt. Die bal komt uit de kluts bij de spits van Helmond Sport. Bij de tweede goal is de organisatie gewoon niet goed, dat is iets waarbij we naar onszelf moeten kijken.
Het is wel zo dat je deze wedstrijd gewoon moet winnen. Je hebt kansen genoeg gehad om verder uit te lopen, maar dat verzuim je."

De centrale verdediger, die vorige week ook al in de basis stond tegen NAC Breda, is echter wel tevreden over zijn eigen spel, samen met collega Cas Odenthal. "Ik denk dat we het net als vorige week wel goed dicht hebben kunnen houden. Enig verschil is dat je vanavond niet wint."

Of de basisplek van Van Ottele blijvend is, is afwachten. "We spelen natuurlijk pas weer over twee weken (20 november, E.T). Veel dingen kunnen tegen die tijd veranderd zijn. En het is natuurlijk aan de trainer om te beslissen wie er speelt en wie er niet speelt."

Foto: Rob Koppers