Syb van Ottele baalde vrijdag als een stekker na afloop van NEC-Roda JC. De Nijmegenaren kwamen tegen tien Limburgers op 1-1 en kregen vervolgens een strafschop die door Van Ottele werd gemist. De vraag was waarom juist hij de penalty nam.

"We laten twee belangrijke punten liggen hier…", zei Van Ottele tegen FOX Sports. "Dan neem ik de penalty op me en mis ik. In de jeugd heb ik er ook weleens een genomen. De meeste gingen erin, nu ging-ie mis. Dat is klote."

Het stond niet vast dat Van Ottele de strafschop ging nemen. "Jordy stond bovenaan de lijst en daarachter Jonathan Okita, maar die stonden allebei niet meer op het veld. Ik wilde ‘m nemen en nam ‘m, maar ja. Toen ging hij er niet in. De linkerhoek is een standaardhoek van mij. Hard en hoog, dat is voor een keeper lastig. Eigenlijk raakte ik de bal verkeerd."

Verdedigend ging het Van Ottele wel aardig af tegen Roda JC. "We gaven weinig weg, de tegengoal was een vervelend momentje. Aan de andere kant creëren we zelf ook weinig, maar de kansen die we krijgen moeten er gewoon in. Die penalty? De volgende keer zou ik ‘m best weer willen nemen."

Foto: Rob Koppers