Zondagmiddag staat voor NEC de uitwedstrijd tegen PSV op het programma. Afgelopen weekend ging PSV nog hard onderuit in Groningen. Het verloor met 4-2, maar de Eindhovenaren hebben donderdagavond de rug gerecht door met 2-0 te winnen van Arsenal. Alleen loopt Ruud van Nistelrooij nog geen polonaise na die overwinning.

“Ik ben heel erg benieuwd hoe wij zondag gaan spelen”, benadrukt Van Nistelrooij in aanloop naar NEC tegenover de NOS. “We hebben een goede reactie gegeven, nu moeten we weer stabiel worden”, blikt de trainer terug op afgelopen week.

Defensie PSV piept en kraakt

In de Eredivisie bezet PSV de tweede plek en hebben ze al de nodige goals gemaakt. De Eindhovenaren wisten al 37 keer het net te vinden. Daarentegen hebben de Nijmegenaren moeite met het maken van doelpunten. Het is de rood-groen-zwarten pas twaalf keer gelukt om te scoren. In Eindhoven hoopt Rogier Meijer met een nieuw spitsenduo wat vaker het net te vinden. Want doelpunten maken kan PSV wel, maar ze incasseren ook veel tegentreffers. Achttien tegendoelpunten kreeg de defensie van PSV al om de oren. Dat zijn er maar liefst zes meer dan NEC.

De defensie van NEC moet wel gewaarschuwd zijn voor de mannen in vorm bij PSV: Cody Gakpo en Xaxi Simons. Beide aanvallers zagen hun doelpunt tegen Arsenal afgekeurd worden. Simons danste door de verdediging van Arsenal, maar daarvoor werd er buitenspel voor Anwar El Ghazi geconstateerd.

Uitblinker Simons

Dat de jonge dribbelaar nu zoveel in het nieuws komt heeft hij volgens Van Nistelrooij zelf verdiend. De talentvolle voetballer behoort namelijk ook nog eens tot de voorlopige WK-selectie. “Het is niet allemaal geweldig geweest”, aldus Van Nistelrooij. “Dat hij met zo’n leeftijd verrast en met zo weinig wedstrijden op dit niveau. Dat zegt ook wel iets over hem.” De ambitite die Simons dan ook heeft is duidelijk, zo ziet ook zijn coach. “Het WK is echt een drive voor hem. Als je pas negentien jaar bent en je mag uitkomen voor Nederland tijdens een WK. Dat is een droom die voor hem uitkomt.”

Foto: Orange Pictures