In de met 3-1 gewonnen wedstrijd met Helmond Sport maakte Paco van Moorsel zijn rentree voor het thuispubliek, na al in te hebben gevallen tegen RKC Waalwijk vorige week. Voor de aanvallende middenvelder, gehuurd van FC Groningen, voelde het goed om weer op het veld van de Goffert te spelen.
"Het was leuk. Het was lang geleden (23 augustus 2014 tegen Fortuna Sittard, red.), dus het is lekker om weer in het eigen stadion te spelen", vertelt Van Moorsel, die zich tijdens zijn dertien minuten aan speeltijd niet direct kon onderscheiden. "Het gaat de goede kant op, het kan altijd nog beter. Ik heb tijd en ritme nodig, maar ik ben goed op weg."

Hij zag vanaf de bank dat het in de eerste helft minder goed ging en dat zijn ploeggenoten in de tweede helft de kansen niet afmaakten. Een directe reden kon hij niet vinden. "Dat weet ik zelf ook niet. We maken het onszelf moeilijk. Als je sneller een doelpunt maakt, speel je die wedstrijd veel makkelijker uit. Nu bleef het tot het einde van de wedstrijd spannend. Het stond nog steeds slechts 2-1."
De voorsprong op achtervolger FC Eindhoven blijft hiermee negen punten. "We zijn goed bezig. Nu moeten we deze lijn terugtrekken." Dat moet volgende week gebeuren in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Of Van Moorsel daar weer eens in de basis begint, weet hij niet. "Ik ben geen trainer, daar kan ik weinig over zeggen."
Foto’s: Rob Koppers ©